Akıllı SaatAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

watchOS 9 ile Apple Watch Daha Efektif!

Apple Watch’ların daha efektif kullanılmasını sağlayacak olan watchOS 9 güncellemesi tanıtıldı. Peki, bu güncelleme bize neler sunuyor?

iPhone üreticisi yeniliklerini tanıtmaya tam gaz devam ediyor. Şimdi de Apple Watch’lar için watchOS 9 güncellemesi tanıtıldı. Bu güncelleme yeni saat yüzleri ve fitness özellikleri gibi olağan güncellemelerin yanı sıra, genişletilmiş koşu ölçümleri ve ilaç hatırlatıcıları da sunacak. Sağlık özellikleri ile dikkat çeken bu yeni güncellemenin neler sunduğuna gelin yakından bir göz atalım.

watchOS 9 özellikleri

watchOS 9’da yeni saat yüzleri bulunacak. Bunlar arasında yeni astronomi yüzü, ay yüzü, oyun zamanı yüzü ve Metropolitan adlı yeni bir yazı tipi ekranı yer alıyor. Ayrıca yeni zengin komplikasyonlar ekliyor ve hızlı erişim için etkin uygulamalar sabitlenebiliyor. Ayrıca yeni bir Siri kullanıcı arayüzü güncelleme ile geliyor. Kullanıcılar, belirli saat yüzlerinde arka plan rengini düzenlemek gibi, saat yüzlerine daha fazla kişiselleştirme ekleyebilecek. iOS 16’da olduğu gibi, Apple Watch sahipleri de belirli odak modları sırasında hangi ekranı göreceklerini özelleştirebilecek.

Cupertinolu firma ayrıca koşu formu, adım uzunluğu ve yerle temas süresi ve kalp atış hızı bölgeleri gibi yeni koşu ölçümleri ekliyor. Güncelleme ile spor yaparken tempo, güç, kalp atış hızı ve kadans için yeni uyarılar alabileceksiniz. Apple, koşucuların kişisel en iyilerine ve sık kullandıkları rotalara karşı da rekabet edebileceklerini söyledi. Koşucular belirli bir mesafe için zaman hedefleri oluşturabilir.

watchOS 9
watchOS 9’un özellikleri

Bisiklete binme, yüzme ve koşma arasında hızlı bir şekilde geçiş yapmanıza izin vereceği için başka bir özellik triatletlere yönelik gibi görünüyor. watchOS 9, kickboard algılama özelliğini sunuyor. Böylece saat, kickboard’un kullanıldığı yüzmeleri izleyebilir. Ayrıca vuruş verimliliğini ölçmek için bir SWOLF puanı da sunacak.

Kullanıcılar artık antrenman görünümleri arasında geçiş yapmak için digital crown’u kullanabilecek. Özel antrenmanlar da oluşturabilirsiniz. Böylece daha yapılandırılmış bir seansa sahip olabilirsiniz.

Türkiye’deki kullanıcıları henüz ilgilendirmeyen Fitness Plus güncellemelerine gelecek olursak, Apple Watch kullanıcıları belirli metrikler için ekran kılavuzunu görebilecek. Bu, HIIT, Bisiklete binme, Kürek ve Koşu Bandı gibi kardiyo egzersizlerindeki yoğunluğu içerir. Kürek, dakikada vuruş alırken, bisiklete binme dakika başına devir görecek. Yürüyüşçüler ve koşucular eğimi görüntüleyebilecek.

watchOS 9 uygulaması artık Sağlık uygulamasına bağlı olacak ve kullanıcıların bir “ilaç listesi” ve ayrıca özelleştirilmiş programlar oluşturmasına izin verecek olan ilaç hatırlatıcılarını destekliyor. Bunları eklemek için ilaçları da tarayabilirsiniz. Ayrıca, kullanıcıların aldıkları ilaçlardan herhangi birinin birbiriyle etkileşime girip girmeyeceğini anlamalarına yardımcı olur. Şimdilik, etkileşimler özelliği Amerika ile sınırlı olacak.

Aile Kurulumu artık çocukların Home uygulamasına erişmesine izin veriyor, böylece HomePod hoparlörlerini ve diğer akıllı ev cihazlarını kontrol edebiliyorlar.  watchOS 9, Series 4 veya sonraki sürümleriyle uyumlu olacak. Muhtemelen nihai sürüm Eylül ayında bizlerle birlikte olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu