Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 13 Almayı Düşünenler Dikkat! Beklediğiniz Gibi Olmayacak!

Apple’ın yeni iPhone 13 ailesi hakkında bugün üzücü haberler geldi. iPhone’unu yükseltmek isteyenlerin beklemesine gerek yok.

iPhone’da yapılan son büyük çaplı değişiklikten bu yana uzun bir süre geçti. Son büyük değişiklik, OLED ekranlı iPhone 11 serisi ve daha büyük kamera geliştirmeleri ile geldi. Ancak iPhone 12 serisi, çoğunlukla yeni bir tasarım yönü ile artan bir yükseltmeydi. Bugün gelen bilgilere göre iPhone 13 serisi de bir yükseltmeden ibaret olacak. Sadece en büyük yenilik Pro modellerinin 120 Hz yenileme hızına sahip ekranla gelmesi olacak.

Yeni bir rapora göre Apple; bir sonraki iPhone‘larından 90 milyon kadar sipariş vermiş. Yani Apple bu yılki iPhone’un popülaritesinin önümüzdeki yılda da devam edeceğini düşünüyor. Muhtemelen Apple yeni modellerini tanıttıktan sonra selefinin fiyatını kıracak ve asıl karı eski serisinden yapacak. Bloomberg’e göre de Apple, dünyanın bazı büyük iPhone pazarlarında, pandemi biraz geride kaldığı için muhtemelen daha yüksek talep bekliyor.

iPhone 13’ler 5G bağlantısıyla gelen ikinci nesil iPhone olacak. Raporlara göre, iPhone 12 serisini atlayan bazı kullanıcılar muhtemelen iPhone 13 için yükseltme yapacaklar. Ancak iPhone 12 kullanan birinin iPhone 13’e geçmesi için büyük bir neden bulunmayacak. Sadece daha iyi kamera ve daha küçük çentik sunacak olan Apple, asıl bombasını 2022 yılına saklayacak.

Bloomberg raporu, iPhone 13’ün tıpkı iPhone 12 gibi dört modeli olacağını belirtiyor. Bu modeller 5.4 inç, 6.1 inç ve 6.7 inç ekranlara sahip olacak. mini 5.4 inçlik bir panele, 13 ve 13 Pro ise 6.1 inç panele sahip olacak. Pro Max ise 6.7 inç dev ekranı ile yine bizleri karşılayacak. Ana ve mini modelde 60 Hz tazeleme Pro ve Pro Max’te ise 120 Hz tazelemeli LTPO ekran kullanılacak.

iPhone 13

Apple tüm modellerinde Apple A15 yonga setine yer verecek. Selefine göre yüzde 30’a varan performans artışı sunacak olan Apple A15, tek başına yükseltme yapmak için geçerli bir sebep olmayacak. Şu sıralar eğer iPhone 11 kullanıyorsanız 13’e geçmeniz bir nebze mantıklı olabilir. Ancak iPhone 12 sahiplerinin yükseltme yapması için acele etmemesi gerektiğini düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu