GenelGüncel Teknoloji HaberleriYapay Zeka

YouTube Music’e yapay zeka desteği geliyor… İlk görüntüler paylaşıldı

Google, kendi geliştirdiği yapay zeka modeli Gemini’yi daha fazla platformuna getiriyor. Yakında YouTube Music için de AI desteği sunulacak.

Yapay zeka yarışı teknoloji devleri arasında yeni bir rekabeti ortaya çıkardı. Google’dan Microsoft’a, ChatGPT’den diğer şirketlere kadar büyük firmalar artık bu alanda rekabet ediyor. Öyle ki bu yarışta en şanslı isimlerden biri Google olabilir. Kısa sürede ChatGPT’ye rakip olarak geliştirilen Gemini, şirketin birçok platformuna entegre edildi ve kullanıcı deneyiminde büyük yenilikleri beraberinde getirdi. Şimdi ise Google bunu bir uygulamasına daha getirmeye hazırlanıyor; sıradaki isim ise YouTube Music.

YouTube Music, Gemini uzantısına kavuşacak

Google Gemini, entegre edildiği birçok platformda oldukça faydalı işler yaptı, yapmaya da devam ediyor. Üstelik yakında Gemini desteği YouTube Music için de gelecek gibi görünüyor.

Güvenilir kaynaklardan Android Authority’nin haberine göre Google’ın v15.17.28.29.arm64 uygulama kodları, Gemini desteğinin YouTube Music’e getirileceğini ortaya çıkardı.

Gemini’deki YouTube Music uzantısı, en sevdiğiniz şarkıları, sanatçıları, çalma listelerini çalmaya olanak tanırken, bunun yanında yeni içerikleri de keşfetmenizi sağlayacak.

Örneğin şarkıları arayabilir, ruh halinize göre radyo çalıp hiç dinlemediğiniz müzikleri de keşfedebileceksiniz. Ancak bu desteğin YouTube Music’e direkt olarak entegre edilmeyeceğini, bir uzantı olarak geleceğinin altını çizmekte fayda var. Üstelik bunu ilk etapta sadece Android cihaz sahipleri kullanabilecek. 

Aktarılanlara göre Gemini uzantısı etkinleştirildiğinde, Google’ın yapay zekası Google hesabınızdan çalma listesine, çalma geçmişi ve tercihlerinize erişim sağlayabilecek. 

‘Uzantılar’ sayfasında listelenecek olan bu yenilik, Gemini araması yaptığınızda ilgili olarak YouTube Music uygulamasına yönlendirecek. Yani bir arama sonucuna bağlı olarak YouTube Music uygulaması açılacak ve sonuç daha sonra otomatik olarak oynatılacak. Sadece bu da değil; Gemini, eğer telefonlarınızda yüklü olmazsa, YouTube Music web sürümünden de müzik çalabilecek. 

Şu anda test aşamasındaki bu uzantının, resmi olarak ne zaman geleceği bilinmiyor..

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu