Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S21 Ailesi için Yeni Güncelleme Çıktı

Samsung, amiral gemisi Galaxy S21 ailesini güncellemeler ile beslemeye devam ediyor. Peki, son güncelleme ile yeni özellikler geliyor mu?

Samsung, geçtiğimiz günlerde Galaxy A52’nin yanı sıra Galaxy A72 ve A8 (2018) için bir Android 11 güvenlik düzeltme eki yayınlamıştı. Şimdi Güney Koreli firma 2021 yılı amiral gemisi serisi Galaxy S21 için bu güncellemeyi indirime sundu. Android 11 üzerine inşa edilen bu yeni güncelleme tahmin edebileceğiniz gibi hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri üzerine kuruluyor. Bu modellere yeni özelliklerin eklenmesi için muhtemelen Android 12 tabanlı One UI 4.0 arayüzünü beklemeniz gerekecek.

Galaxy S21 ailesi artık daha güvenli

OTA üzerinden indirime sunulan G99x0ZCU2AUGE yapı numaralı güncelleme yaklaşık olarak 300 MB büyüklüğünde. Çin ve Tayvan’da indirime sunulan bu güncellemenin çok yakında Türkiye ve Avrupa pazarı için de indirime sunulacağı söyleniyor. Güncelleme ile Ağustos ayı Android güvenlik yamaları da sisteme ekleniyor. Google’ın düzenli olarak yayınladığı ve 3. parti telefon üreticilere sunduğu bu güvenlik yamaları ile Android daha güvenli hale geliyor. Bu yüzden güvenlik yamaları yayınlandığında yüklemenizi şiddetle tavsiye ettiğimizi belirtelim.

Ayarlar> Yazılım Güncelleme bölümündene yükleyebileceğiniz bu güncelleme ile yeni özellikler sisteme eklenmiyor. Ancak son güncelleme ile S21 ailesinin güvenliği üst seviyeye çıkarılıyor ve sistemde yaşanan bazı can sıkıcı sorunlar da gideriliyor.

Galaxy S21

Samsung şu sıralar tüm odağını One UI 4.0 arayüzüne vermiş durumda. Android 12 ile gelecek olan bu yeni arayüz, söylentilere göre piyasanın en iyi arayüzü olacak. Android 12’nin tüm API’larını destekleyeceği iddia edilen One UI 4.0 arayüzü ilk olarak Galaxy S22 ailesi ile karşımıza çıkacak. 2022’nin ilk çeyreğinde ise bu arayüz S21’den başlayarak diğer modellere de gelecek. Önümüzdeki aylarda S21 ailesi için Beta sürecine girecek olan One UI 4.0 arayüzünün şimdilik ne gibi yenilikler sunacağı bilinmiyor. Umarız Samsung, kamera uygulamasına daha fazla özellik ekleyerek kullanıcılarını sevindirir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu