Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknolojiTelevizyon

HDR10 + Adaptive Samsung TV’lere Geliyor

Samsung, 2021 yılı TV planlarını açıkladı. Samsung TV’ler HDR10 + Adaptive özelliğini artık destekleyecek. Peki, bu ne işe yarayacak?

Samsung bugün, aydınlatma koşulları ne olursa olsun müşterilerin evlerinde HDR10 + görüntüleme deneyimini iyileştiren HDR10 + Adaptive özelliğinin Samsung TV’lerde destekleneceğini duyurdu. HDR10+ Adaptive, Film Yapımcısı Modunu destekliyor ve daha aydınlık odalarda en iyi görüntüleme deneyimi sunuyor. Bu sayede her evde HDR’ın tüm nimetlerinden yararlanabileceksiniz.

İlk etapta HDR10+ Adaptive, Samsung’un QLED TV modellerinde yer alacak. Bu teknolojinin LED modellere gelip gelmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

HDR içerikler bildiğiniz gibi en iyi karanlık ortamlarda izleniyor. Ancak evde her TV izleyeceğiniz zaman ışıkları kapatmak pek alışkanlığımız değil. Samsung bu noktada devreye giriyor ve aydınlık ortamlarda bile HDR içeriklerin net bir şekilde izlenmesini sağlıyor.

TV’nin üzerinde yer alacak olan ışık sensörleri sayesinde o an izlenen içeriğin ambiyansı analiz edilecek ve parlaklık/kontrast ayarı otomatik olarak yapılacak. Netflix ve Amazon Prime hizmetlerinde devreye girecek olan bu yeni teknolojinin ilerleyen dönemde Blu-Ray filmlere de gelmesi bekleniyor.

Şu an izlediğiniz hiç bir uydu yayınının HDR’ı desteklemediğini belirtelim. Hatta tüm kanallar hala Full HD yayın yapıyor. Yani sadece yerel kanalları izliyorsanız 4K ve HDR destekli bir TV almanızın hiç bir anlamı yok.

Görüntüleme teknolojileri 2020 yılında pandemiden dolayı pek bir gelişim gösteremedi. Ancak bunun 2021 yılında değişmesi ve özellikle de HDR alanında büyük atılımların yapılması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu