GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiWhatsApp

WhatsApp Rekor Para Cezasına Çarptırıldı

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, AB gizlilik yasasını ihlal ettiği için 225 milyon euro para cezasına çarptırıldı.

Facebook’un bünyesinde yer alan WhatsApp yine cezaya çarptırıldı. Gizlilik politikası ile skandallara imza atan popüler mesajlaşma platformu bugün de Avrupa Birliği tarafından tam tamına 225 milyon euro para cezasına çarptırıldı. Veri Koruma Komisyonu (DPC), İrlanda’da WhatsApp’ın üzerinde yürüttüğü ve Aralık 2018’de başlayan Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) araştırmasını tamamladı.

WhatsApp‘ın bilgi sağlama ve hizmetinin hem kullanıcıları hem de kullanıcısı olmayanlar için bu bilgilerin şeffaflığı üzerinde yapılan bu araştırma sonucunda komisyon bir karar vardı.

Soruşturma sonunda ikinci en büyük WhatsApp’a 225 milyon Euro para cezası verdi. WhatsApp, karara ve cezanın ciddiyetine katılmadığını ve temyize gitmeyi planladığını söyledi. İdari para cezası verilmesine ek olarak, DPC, WhatsApp’ın bir dizi belirli düzeltici önlem alarak işlemesini uygun hale getirme emriyle birlikte bir kınama da uyguladığını söyledi.

WhatsApp

Para cezasına yanıt olarak, bir WhatsApp’ın sözcüsü yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Sağladığımız bilgilerin şeffaf ve kapsamlı olmasını sağlamak için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. 2018’de insanlara sağladığımız şeffaflık konusunda bugün alınan karara katılmıyoruz ve cezalar tamamen orantısız.”

WhatsApp’ın gizlilik politikasından sonra Avrupa Birliği’nin gözü kulağı uygulamada olmuştu. Yaptıkları her hamleyi didik didik izleyen Avrupa Birliği bu süreçte WhatsApp’ın gizlilik politikasını Avrupa Birliği ülkelerinde uygulatmama kararı da almıştı. Görünüşe göre gizlilik söz konusu olunca Avrupa Birliği’nin Facebook’a olan güven oldukça düşük.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu