Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerPixelTeknoloji

Pixel 4a kanlı canlı çalışırken göründü!

Google’ın yakında satışa sunacağı orta segment telefonu Pixel 4a çalışırken kanlı canlı bir şekilde görüntülü. Google yine tek kamera kullanacak gibi…

Google, 12 Mart tarihinde Google I/O etkinliğini düzenleyip bu etkinlikte hem Android 11’i hem de uygun fiyatlı yeni telefonunu tanıtacaktı. Ancak coronavirus bu etkinliğin de iptal edilmesine neden oldu. Etkinliği iptal ettiğini açıklayan Google, yeniliklerini önümüzdeki haftalarda detaylı bir şekilde paylaşacağını belirtmişti. Bugün ise Google’ın orta segmentte yer alacak olan yeni telefonu kanlı canlı çalışır bir şekilde görüntülendi.

Bildiğiniz gibi Pixel 4 ailesi ile birlikte çentik kavramı ortadan kaldırılmış ve onun yerine ekranın üst bölümüne yarım parmak büyüklüğünde bölüme sensör ve kameralar yerleştirilmişti. Google şimdi ise Pixel 4a modeli ile birlikte çerçeveyi inceltecek. Ancak bunun bir bedeli olacak. Google ön kamerayı nokta çentik şeklinde telefonun sol üst bölümüne konumlandıracak.

Android telefoon pazarında orta segmentte üçlü beşli kamera kurulumları görmeye artık alıştık. İkiden fazla kamera kurulumu orta segment için neredeyse bir standart haline geldi diyebiliriz. Google, bu standartları yeni telefonu ile karşılayamayacak ve telefonunda tek kamera kurulumuna yer verecek.

İlk modellerde olduğu gibi portre efektini yazılım ile yapacak olan telefon, gücünü yüksek ihtimalle Snapdragon 730G yonga seti ve 4 GB RAM‘den alacak. Kutusundan Android 10 ile çıkacak olan telefon Android 11 çıktığı an güncelleme alacak. Fiyat konusunda ise Google’ın 500 dolar bandını aşmaması gerekiyor.

500 dolar bandını aştığı anda karşısına iPhone 11’i alacak olan Google, Çinli rakiplerine cevap vermek için kemer sıkıp 400 dolar banında bile inebilir. Ancak bunun çok düşük ihtimal olduğunu belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu