Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhone

iOS 18 Telefon Görüşmelerini Kaydedip Yazıya Dökecek

iOS 18 hakkında daha fazla detay açıklanmaya devam ediyor. Dikkat çeken bir diğer özellik aramaların kaydedilmesi ve metne dökülmesi.

iOS 18’deki yapay zeka özellikleri yeterli bulunmasa da, yeni sürümde dikkat çeken özelliklerinden biri daha açıklandı. Macrumors sitesinde yer alan habere göre iOS 18 sürümünde gelen ilginç yeni özelliklerden biri, canlı telefon görüşmelerinizi Telefon uygulaması aracılığıyla otomatik olarak kaydetmenize ve yazıya dökmenize olanak tanıyacak.

Bir aramayı cevapladıktan veya arama yaptıktan sonra kaydı etkinleştirebilirsiniz. Sesli aramaya katılan herkese çağrının kaydedildiği bilgisi verilir, böylece herhangi bir sürpriz yaşanmaz ve herkes kayıttan en başından itibaren haberdar olur. Arama kaydedilirken iPhone aynı zamanda bir transkript de sunabiliyor. Yaklaşan Apple yapay zeka özellikleri, görüşmeye dahil edilen önemli noktaların bir özetini oluşturabilir, böylece neyin önemli olduğuna bir bakışta görebilirsiniz.

Telefon görüşmesi transkripsiyonu İngilizce (ABD, İngiltere, Avustralya, Kanada, Hindistan, İrlanda, Yeni Zelanda, Singapur), İspanyolca (ABD, Meksika, İspanya), Fransızca (Fransa), Almanca (Almanya), Japonca (Japonya), Mandarin Çincesi (Çin anakarası, Tayvan), Kantonca (Çin ana karası, Hong Kong) ve Portekizce (Brezilya) dillerinde sunulacaktır. Dil desteğinin süreç içerisinde genişletilmesi bekleniyor.

Telefon uygulamasının diğer yeni özellikleri arasında arama geçmişi için bir arama arayüzü, rakamları yazmaya başladığınızda bir numaranın otomatik doldurulması ve SIM kartları sorunsuz bir şekilde değiştirme seçeneği yer alıyor.

Apple ayrıca aynı ses ve transkripsiyon özelliklerini Notlar uygulamasına da getirmeyi planlıyor, böylece ‌iPhone‌ 12 ve sonraki sürümlerde ses kaydedilebilecek ve canlı bir transkript alınabilecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu