Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerPlayStationTeknoloji

PlayStation 5 Satışları Şaşırtıcı Rakamlara Ulaşmaya Başladı!

Sony’nin en yeni oyun konsolu PlayStation 5, ikinci çeyrek satış rakamları ile karşımıza çıktı. İşte gelişmenin detayları.

PlayStation 5 şu anda Sony’nin en çok talep edilen ve en son konsolu olarak unvanını koruyor. Yaklaşık bir yıl önce duyurulan oyun konsolu temmuz ayında 10 milyon satış sınırını aştığında PS5’in Sony Interactive Entertainment tarihindeki en hızlı satan konsolu olarak bilindiğini açıklamıştı. Şirket bu sefer üçüncü çeyrekteki ve toplamdaki satış rakamlarını açıkladı.

PlayStation 5 Satışları Arz Sorununa Rağmen Yüksek Düzeylerde

Winfuture tarafından yayınlanan yeni bir rapor, konsolun şu anda yaklaşık olarak 13.4 milyondan fazla sattığını ortaya çıkardı. Sony’nin 30 Eylül’de sona eren dahili mali yılının ikinci çeyrek raporuna göre, Japon üretici 3,3 milyon PS5 sattı. Bu rakam aynı dönemde sattığı TV ve PlayStation 4 konsollarının toplamından daha fazla seviyede.

Playstation 5

Rapora baktığımızda son çeyreğe göre 1 milyon adet artış olduğunu da görebiliriz. PS4 satışlarının da ikinci çeyrekte 300.000 birim azalarak 200.000 adete düştüğü de görülüyor.

Ayrıca raporda, oyun satışlarında artış da mevcut. Son çeyrekte yaklaşık 76,4 milyon PS5 ve PS4 oyunu satıldığını da görebiliriz. PlayStation Plus abonelerinin sayısı da 47,2 milyona ulaştı.

PS5 şu anda arz sorunlarıyla da gündemde. Sony de tedarik sorunlarıyla uğraşmayı sürdürüyor. Dolayısıyla, arz kısıtlaması olmasaydı satış rakamlarının çok daha yüksek olduğunu görebilirdik. Sony ve PS5 hakkında gelişmeleri kaçırmamak için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu