Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriPlayStationTeknoloji

Kontrolcünüze iyi bakın! PlayStation 5 DualSense fiyatı ile ağlatacak!

PlayStation 5’in kontrolcüsü DualSense fiyatı ile çok canlar yakacak. Bu kontrolcü Türkiye’de konsol fiyatına satılır demedi demeyin!

Sony, 2020’nin sonuna doğru merakla beklenen yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5‘i resmen satışa sunacak. Ekim ayında satışa sunulması beklenen bu konsolun 499 dolar fiyat bandında olacağı söyleniyordu. Bugün ise PlayStation 5’in kontrolcüsü olan DualSense fiyatı ile karşımıza çıktı.

Kasım ayında ayrı olarak satın alınabileceği söylenen DualSense’in 59 dolar fiyata sahip olacağı söyleniyor. Türkiye’de PlayStation 4’ün kontrolcüsü DualShock 4‘ün 800 TL‘ye satıldığını düşünürsek, DualSense’in 1.000 TL bandını zorlayacağını söyleyebiliriz. Türkiye’ye özel fiyat politikası izleyemeyen her defasında fiyatları İngiltere belirliyor diye Türk oyuncuları başından savan PlayStation Türkiye ekibi, yeni nesilde de aynı politikayı izleyecek gibi görünüyor.

PlayStation 5’in fiyatının bu doğrultuda 8.000 TL bandında olacağını net bir şekilde söyleyebiliriz. Yeni nesilde de oyun fiyatları 59.99 dolar olacak. Ancak PlayStation Türkiye bu yeni nesil oyun diyerek fiyatlarda zam yapacak. Yani 450 TL‘ye satılan AAA yapımları yeni nesilde mumla arayacağız.

dualsense

Türkiye’de oyunculuğun hem yükselen kurlardan hem de firmaların özel fiyatlandırma uygulama yapmamasından dolayı biteceği açıkça ortada. Hem Sony hem de Microsoft cephesinin Rusya, Endonezya ve Brezilya‘da uyguladığı yerel fiyat politikasını Türkiye’de de uygulaması gerekiyor. Eğer bu uygulanmaz ise Türkiye’de kimse bir konsola 8.000 TL ve kola 1.000 TL vermez.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu