Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealmeTeknoloji

Realme Narzo 40 Serisi İlginç Bir Sebepten İptal Edildi

Realme’nin Realme Narzo 40 serisini iptal ettiği ortaya çıktı. Firma yoluna direkt olarak Narzo 50 ile devam edecek. Peki, neden?

Çin’in önde gelen isimlerinden olan ve ülkemizde de çok sevilen Realme bu yılın başlarında, Narzo 30A, Narzo 30, Narzo 30 5G ve Narzo 30 Pro 5G’yi çeşitli pazarlarda tanıtmıştı. Gözler Realme Narzo 40 serisine çevrildiği bugünlerde ilginç bir haber ortaya çıktı. Söylentilere göre Çinli firma bu seriyi atlayacak ve direkt Narzo 50’yi tanıtacak. Peki, bu kararın alınmasındaki sebep ne?

RMX3430’a sahip Realme akıllı telefon, Hindistan Standartları Bürosu (BIS) ve Tayland Ulusal Yayın ve Telekomünikasyon Komisyonu (NBTC) tarafından onaylandı. İlki hiçbir şey açıklamazken ikincisi, Realme Narzo 50A 4G olarak piyasaya çıkacak olan bir 4G LTE telefon olduğunu doğruluyor.

Ancak bu bilgilerde Realme’de cihaz adlarında “4” eksik. Hatırlatmak gerekirse Çinli şirket, Realme 4 veya Realme X4/X40 gibi isimlere sahip telefonları piyasaya sürmedi. Bunun nedeni, birçok Çinli markanın “ölüm” kelimesiyle uyumlu olan “4” sayısını kullanmaktan korkması gösteriliyor.

Tetrafobi yüzünden Realme Narzo 40 serisi iptal edilecek

Şu anda Narzo 50A, Narzo 50 ve Narzo 50 Pro’yu içerebilecek Narzo 50 serisinin özellikleri hakkında hiçbir şey bilinmiyor. Son ikisinin hem 4G hem de 5G versiyonlarında piyasaya çıkması muhtemel.

Geçen yıl Eylül ayında Narzo 20A, Narzo 20 ve Narzo 20 Pro duyurulmuştu. Şirket, yeni nesil Narzo telefonlarını Eylül ayında da piyasaya sürmeyi planlıyor olabilir.

realme narzo 30 4G

Çin’de bu tip olaylar ile sık sık karşılıyoruz. Firmaların geleneklerine ve inançlarına bağlı kalmaları isimlendirme politikasında değişiklilerin yapılmasına neden olabiliyor. Bu durumu eleştirmek yerine saygı duymanın daha mantıklı bir seçim olacağını düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu