AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple Glass için fiyat açıklaması geldi! Ray-Ban al daha iyi bu fiyat ne öyle!

Apple’ın artırılmış gerçeklik odaklı gözlüğü Apple Glass için ilk fiyat açıklaması geldi. Apple gözden pahalı gözlük yapacak gibi görünüyor.

Apple’ın uzun bir süredir akıllı gözlük işine gireceği söyleniyordu. Bu söylentiler nihayet bu yıl doğru çıkacak gibi görünüyor. Rakipleri gibi sanal gerçeklik (VR) işine girmeyen bunun yerine daha kullanışlı olan artırılmış gerçeklik (AR) için kolları sıvayan Apple, bunun meyvesini fazlasıyla toplamıştı. Şimdi de Apple’ın bu süreci Apple Glass isimli akıllı gözlüğü ile taçlandırması bekleniyor.

iPad Pro ile hayatımıza giren LiDAR tarayıcı aslında bunun sinyallerini veriyordu. iPhone 12 Pro modellerinde de kullanılacak olan LiDAR tarayıcı ile derinlik algılaması doğru bir şekilde yapılabilecek. Apple’ın akıllı gözlüğünün tam bu noktada devreye girmesi bekleniyor. iPhone ve iPad ile tam uyumlu olacak olan bu gözlük, alanı taradıktan sonra görüntüyü sanal olarak gözlükteki ekrana yansıtacak.

Apple Glass

499 dolar fiyat etiketine sahip olacağı söylenen bu gözlüğün 2020 sonu veya 2021’in ilk çeyreğinde tanıtılacağı söyleniyor. Türkiye’ye gelirse vergiler ile 7.000 TL bandında olması beklenen bu gözlük, Apple’ın giyilebilir teknolojisinin son halkasını oluşturacak gibi görünüyor.

iPhone 11 ile hayatımıza giren U1 mesafe algılama çipinin şimdi olmasa bile gelecekte bir işe yarayacağını sizlere daha önce aktarmıştık. Muhtemelen U1 çip sayesinde Apple Glass ile bağlantı kurulacak ve mesafelerin aktarımı bu sayede sağlanacak.

Şimdilik 499 dolarlık gözlük hakkında bilinenler bu kadar. Ancak Apple’ın bu gözlük ile artırılmış gerçekliğe sınıf atlatacağını Google Glass gibi tarihin tozlu raflarına kaldırılan bir proje olmayacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu