GenelGündem

Türk Hava Yolları, Fırtınadan Dolayı Seferlerini İptal Etti! Hangi İller Etkilendi

Türk Hava Yolları, yarın İstanbul'da beklenen fırtınadan dolayı 40 seferi karşılıklı iptal etti. İşte ayrıntılar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın için 29 ilde Turuncu, 26 ilde Sarı uyarı verdi. Turuncu iller arasında İstanbul da yer alırken, alınan önlemlerdeki artış da dikkat çekti. Söz konusu önlemlerden biri de Türk Hava Yolları cephesinden geldi. Şirket, beklenen fırtına nedeniyle pek çok seferi iptal etti.

Türk Hava Yolları, Yarın İstanbul’da Beklenen Fırtınadan Dolayı 40 Seferi Karşılıklı İptal Etti

Meteoroloji vatandaşları evden zorunda olmadıkça evden çıkmaması yönünde uyarırken, turuncu uyarı verilen iller şu şekilde sıralandı: Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bingöl, Bursa, Burdur, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, Mersin, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Rize, Sivas, Tunceli, Trabzon, Bayburt, Karaman, Tekirdağ ve Yalova.

Sarı uyarı verilen iller de şu şekilde: Ankara, Amasya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Çankırı, Eskişehir, Edirne, İzmir, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Muğla, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Tokat, Malatya, Uşak, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale ve Osmaniye.

Durum böyleyken Türk Hava Yolları da risk almadı. Bildiğiniz üzere havacılık sektöründe güvenlik her şeyin önünde. En basit bir kaza bile milyon dolarlık maddi hasar ve paha biçilemez can kaybına neden olma riskine sahip. Bu nedenle THY, yarınki fırtınadan dolayı 40 seferi karşılıklı iptal etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Cumartesi sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat), pazar günü sabah saatlerinde itibaren kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) doğusunda yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” denildi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu