Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealme

realme Dynamic Island Özelliğini Telefonlara Getirmeye Hazırlanıyor

iPhone 14 Pro sonrası Dynamic Island özelliği gündemden düşmüyor. Son olarak realme Dynamic Island özelliğini getireceğini açıkladı.

iPhone 14 Pro’nun yeni Dynamic Island yazılım uygulaması, mobil dünyasından gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Bazı geliştiriciler oldukça işlevsel görünen bu özelliği şimdiden Android akıllı telefonlara uyarlamaya başladı. Yine Redmi K60 serisinin de dinamik ada özelliğiyle gelebileceği konuşuluyor. Realme ise Dynamic Island özelliğini resmi olarak gündemine aldığını açıkladı. Hatta şirket bu noktada hayranlarından yardım istiyor. Nasıl bir Dynamic Island istiyorsunuz?

realme Dynamic Island Özelliğini Getiriyor

realme global topluluğu, kullanıcıların dinamik ada yazılım özelliğinin realme cihazlarına nasıl uygulanabileceğine dair fikirlerini ve önerilerine başvurdu. Şirket bunun için “realme Island – Creators Challenge” adlı bir yarışma başlattı.

Açıklaya göre Dynamic Island, ön kameranın oluşturduğu adayı çok işlevli bir hale getirecek. Yeni özellik, gelen telefon aramalarını, uyarılar, bildirimleri ve diğer bilgileri görüntülemek için kamera deliğinin etrafında çeşitli şekil ve boyutlara dönüşebilecek.

Kullanıcılar tasarladıkları realme Island özelliğini bir çizim, GIF ya da video ile gönderebilecek. Sona kalan üç aday arasından kazanan Twitter üzerinden kullanıcıların oylarıyla belirlenecek. realme geliştiricileri daha sonra kazanan öneriyi referans alarak özelliği arayüzü entegre edecek. Başvurular 21 Eylül tarihinde başlayacak.

realme bu özelliği muhtemelen ilk olarak amiral gemisi telefonlarında yer verecek. Fakat bu özelliğin orta segment Android telefonlara da çok geçmeden sununacağını düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu