Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Flaş iddia! Huawei HongMeng işletim sistemi 1 milyon cihazda kullanımda

Birçok ülkede tescil sürecinden geçen Huawei HongMeng işletim sistemi hakkında önemli bir iddia ortaya atıldı. Amerika’nın yaptırım kararları sonrası gelişim süreci daha da hızlandırılan işletim sistemi iddiaya göre şu an 1 milyon akıllı telefonda kullanılıyor.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBu rada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Huawei HongMeng işletim sistemi şu an kullanımda

Rosenblatt Securities tarafından yayınlanan raporda cihazların piyasada olan telefonlar ya da geliştirme ürünleri olup olmadıklarına açıklık getirilmiyor. Muhtemelen bu cihazların büyük bölümü ya da tamamı Çin’de test ediliyor. Yine rapora göre HongMeng işletim sistemi tüm Android uygulamalarıyla uyumlu ve kişisel verileri korumak için yüksek güvenlikli işlevlere” sahip görünüyor.

Huawei CEO’su Richard Yu yeni işletim sisteminin son baharda ya da en geç ilk baharda hazır hale geleceğini ifade ediyor. İşletim sistemi eylül-kasım döneminde tanıtılsa bile global versiyonun hazır hale gelmesi gelecek yılın ilk çeyreğini bulabilir.

Son dönede Huawei Mate 30 Lite’ın HongMeng işletim sistemiyle çıkış yapacağı konuşulsa da, birçok kişinin meraklı gözlerle beklediği bu özel telefonun Android işletim sistemiyle tanıtılacağını düşünüyoruz. Amerika tarafındaki yaptırımlar sürse de, arabulucu rolünü üstlenen Google’ın en kötü ihtimalle Huawei’in Android lisansını bir süre daha uzatacağını düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu