FacebookGenelGüncel Teknoloji HaberleriSosyal MedyaTeknolojiYoutube

Facebook eski tasarımına elveda diyor; İşte biteceği tarih!

Yeni tasarımını yaklaşık bir yıl önce kullanıma sunan Facebook eski tasarımı tamamen kullanımdan kaldıracağı tarihi açıkladı.

4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook; sosyal ağ kavramıyla tanışmamızı sağladı. Bir dönemin oldukça popüler olan sosyal ağ devi eski günlerinden uzak olsa da hala hatırı sayılır derecede kullanıcıya sahip. Tasarımını sil baştan yaratan ve yaklaşık bir yıl önce kullanıma sunan Facebook‘un eski tasarımı tamamen yok edeceği tarih belli oldu.

Facebook eski tasarımı yok edeceği tarihi açıkladı;

Yeni tasarıma geçildikten sonrada kullanıcılar eski tasarımı kullanmaya devam etti. 1 Eylül itibariyle Facebook‘un eski tasarımı tamamen kaldıracağı açıklandı. Yeni tasarım özellikle bir mobil uygulama gibi çalışıyor. Sade,modern ve dinamik yapısıyla dikkat çekiyor. Yeni tasarım aynı zamanda Instagram ile entegre çalışacak.

Facebook1

Son dönemde sosyal ağların artmasıyla birlikte Facebook‘un kullanıcı sayıları düşüşe geçti; buna rağmen en popüler sosyal ağ olarak dikkat çekiyor. 2,4 Milyardan fazla kullanıcısı olan Facebook’un ardından 2 Milyar kullanıcı sayısıyla Youtube geliyor.

Facebook

Facebook’un eski tasarımı daha önce kaldırmak istemesi kullanıcılar tarafından tepkilere neden olmuştu; fakat 1 Eylül itibariyle eski tasarımın kullanılamayacak olması nedeniyle kullanıcıların yeni tasarıma alışması gerekecek. Facebook’un bu önemli değişikliği kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu; popüler olduğu eski günlerinden uzakta olan sosyal ağ devi bakalım yeni tasarımı ile tekrar eski günlerine dönebilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu