AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple Watch Series 7 Şeker, Alkol Seviyesi ve Kan Basıncı Ölçebilir!

Apple Watch Series 7, Apple, hastahane açsa yeridir dedirtecek. Söylentilere göre yeni model şeker, alkol ve kan basıncını ölçebilecek.

Apple Watch bu zamana kadar çeşitli fitness ve sağlıkla ilgili özellikleri ile ön plana çıkmayı başarmıştı. Apple, Series 6 ile saatine Kan Oksijen (SpO2) izleme özelliğin de eklemişti. Apple Watch Series 7 ile sağlık özellikleri resmen seviye atlayacak. Aktarılan bilgilere göre yeni model sağlık yetenekleri ile kronik rahatsızlığı olanların hayatını kolaylaştıracak.

İngiltere’nin sağlık teknolojisi firması Rockley Photonics, Apple’ın yeni sensörlerini 2022 gibi erken bir tarihte kullanabileceğini doğruladı. Peki, bu sensörler neler olacak? Yeni rapora göre, Apple Watch’un 2022’de kan basıncı izleme ve alkol seviyesi izleme özelliği ile gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Apple ayrıca önümüzdeki yıl şeker ölçme mankinelerini çöpe attıracak özelliğini de saatine ekleyecek.

İngiltere’nin sağlık teknolojisi firması Rockley Photonics ile ilgili raporda; bu patentlerin alındığı ve Apple tarafından kullanılmaya başlandığı yer alıyor. Apple bu özellikleri Series 7 ile birlikte akıllı saatine ekleyecek. Ancak şeker ölçümü için Cupertinolu firmanın ne yapacağı nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Apple Watch Series 7

Çünkü şeker ölçmek için şeker ölçüm cihazları bildiğimiz kan ile çalışıyor. Şekeri ölçmek için parmaktan bir kan alınır ve bu kan şeker ölçüm çubuğunu koyulur. Daha sonra bu çubuk makineye yerleştirilir. Apple’ın bu aşamaları nasıl aşacağı ve kandan şekeri nasıl ölçeceği merak ediliyor.

Apple’ın farklı bir yol izleyerek şeker ölçüm çubuğunu Apple Watch’a yerleştirmesi de mümkün. Apple Watch uyumlu şeker ölçüm çubukları ile yine aynı yolu izleyerek şekeri ölçebiliriz. Ancak bu hak vereceğiniz gibi anlamsız ve zahmetli bir yol olur. Bakalım Apple bu olayı nasıl çözecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu