Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerQualcomm

Huawei Snapdragon İşlemciler Kullanmaya Başlıyor! Huawei P50?

Huawei Snapdragon işlemciler kullanmaya başlıyor. 2 Haziran’da Snapdragon 870 işlemcili ilk cihazı göreceğiz. Dahası da var…

2 Haziran’da gerçekleşecek etkinlik Huawei açısından dönüm noktası olabilir. Çin’de düzenlenecek etkinlikte HarmonyOS işletim sistemine sahip ilk cihazlar görücüye çıkacak. Öte yandan Huawei’in HarmonyOS planlarını ve hangi cihazların yeni sürüme yükseltileceğini de göreceğiz. Bitmedi, Huawei’in bu etkinlikte bir diğer sürprizi ise Snapdragon işlemcili yeni bir cihaz olacak. Görünüşe bakılırsa Huawei Snapdragon işlemcili cihazlar üretmeye başladı.

Huawei Snapdragon İşlemcileri Gözüne Kestirdi

İkinci nesil MatePad Pro tablet serisi bir süredir mobil dünyasının gündeminde. Tablet, 12.6 ve 10.8 inç büyüklüğünde iki farklı ekran seçeneğiyle piyasaya sürülecek. Etkinliğe saatler kala 10.8 inçlik tabletin perakende satış kutusu sızdırıldı ve buradaki bilgiler içerisinde tabletin Snapdragon 870 işlemcisinden güç alacağı anlaşıldı. Tabletin 12.6 inçlik versiyonunda ise 5nm üretim sürecine sahip Kirin 9000 işlemcisi kullanılacak.

Huawei’in tabletin daha küçük ekranlı modelinde bir Qualcomm işlemci kullanması şaşırtıcı, fakat doğru bir hamle. Tabii bu durum Google uygulama ve servislerinin yer alacağı anlamına gelmiyor. Qualcomm’un geçen yıl kasım ayında yaptığı başvuru kabul edilmiş ve ünlü çip markasının Huawei’ye 4G işlemciler satabilmesi için lisans verilmişti.

Bu gelişme aynı zamanda HarmonyOS işletim sisteminin Qualcomm işlemcileri resmi olarak benimsediği anlamına da geliyor. Bu da HarmonyOS işletim sistemini kullanmak isteyen diğer üreticiler için iyi bir haber.

Snapdragon İşlemcili Yeni Cihazlar Yolda

Öte yandan bazı gelişmeler Huawei’in Mate 40, Mate X2 ve Nova 8 gibi akıllı telefonların 4G versiyonları duyurmaya hazırlandığını gösteriyor. Bu durumda sözü edilen telefonlarda 4G destekli Snapdragon işlemciler görmemiz sürpriz olmayacaktır. Yine Snapdragon 888 işlemcisinin 4G versiyonunun da Huawei P50 serisinde kullanılacağı gelen bilgiler arasında. Serideki 5G modellerde beklendiği gibi Kirin 9000 kullanılacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu