Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Çin Çocuklara Oyun Sınırlaması Getirdi

Çin hükümeti çocuklara oyun engeli getirdi. Çocuklar haftanın üç günü ve günde sadece bir saat çevrimiçi oyun oynayabilecek.

Çin resmi makamları çocuklara oyun sınırlaması getireceklerini açıkladı. Yeni düzenleme ile çocukların video oyunlar oynayarak geçirecekleri haftalık saatler daha da azalıyor. Daha önce, 12 yaşına kadar olan çocuklar günde bir saate kadar veya 13 ila 18 yaş arasındaki çocuklar günde iki saate kadar oyun oynayabiliyordu. 1 Eylül’de yürürlüğe girecek yeni kısıtlamalar ile reşit olmayanlar cuma, hafta sonları ve tatil günlerinde sadece 20.00 ile 21.00 saatleri arasında oyun oynayabilecekler. Başka bir ifadeyle Çin’deki çocuklar haftada sadece üç saat video oyunları oynayabilecek. Oyun şirketlerine de, çocukların bu saatler dışında oyun oynamasının önlenmesi talimatı verildi.

Çin Hükümeti süre kısıtlamalarının uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmek için, internet oyun şirketlerine yönelik denetlemelerin de artırılacağı vurgulandı. Hükümet, 2019 yılından bu yana okullu çocuklar arasında bir bağımlılığa dönüşen çevrimiçi oyunlarla ilgili kısıtlamaları sıkılaştırıyor.

Nyko Partners’ta bir analist ve Asya video oyun pazarında uzman olan Daniel Ahmad, Twitter’dan yayınladığı bir mesajda, “Şu anda Çin’de oyun oynayan yaklaşık 110 milyon reşit olmayan çocuk olduğunu söyledi. Çin’in en büyük şirketlerinden biri ve uluslararası video oyun pazarında önemli bir yatırımcı olan Tencent, Çin’deki 16 yaşın altındaki oyuncuların toplam oyuncu oranının %2,6’sını temsil ettiğini söylüyor. Genel olarak, bu kısıtlamaların ekonomik etkisi önemli olmayacaktır. Bununla birlikte, Çin hükümetinin katı önlemleri, yabancı yayıncıların gelecekteki yatırımlarını caydırabilir.” ifadelerini kullandı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu