Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung One UI Reklamlarını Kaldırıyor

Samsung One UI arayüzünde yer alan reklamları kaldıracağını açıkladı. Güney Koreli firma bu kararı ile kullanıcılarını geri kazanacak.

Samsung’un kasan arayüzü One UI ile tarihe karışmıştı. Ancak Samsung One UI 2.5 arayüz güncellemesi ile birlikte sisteme ve uygulamalara reklamlar eklemişti. Çinli firmaların bile sistemdeki reklamları kaldırmaya başladığı bugünlerde Samsung’un arayüzündeki reklamlar sırıtmaya başlamıştı. iPhone‘da asla göremeyeceğiz bu sistemdeki reklamlar artık Galaxy modellerinde de tarihe karışacak gibi görünüyor.

Samsung One UI 4.0 ile uygulamalardaki reklamları kaldıracak

Samsung’un bu hafta telefonlarında yer alan reklamları kaldıracağı resmi olarak açıklandı. İlk etapta Samsung Weather, Samsung Pay ve Samsung Theme dahil olmak üzere standart uygulamalardaki reklamlar kaldırılacak. Bu değişiklikleri getiren güncellemenin kendisi yıl sonuna kadar hazır olacak.

Ancak bu güncellemenin Android 12’yi temel alacağı söyleniyor. Bu da One UI 4.0 ile reklamların kaldırlacağını gösteriyor. Yani Android 12 güncellemesini almayacak olan Galaxy modellerindeki uygulamalar yine reklam göstermeye devam edecek. 2021 yılında köklü bir firmanın stok uygulamalarında reklam göstermesi kadar saçma bir şey yok. Kullanıcı deneyimini de baltalayan bu olaya Android telefon üreticilerinin en kısa süre içerisinde bir son vermesi gerekiyor.

Samsung one UI

Reklam dediğimiz olay mağazalarda yer alan uygulamalarda olur. Bu reklamlar da belirli bir ücret karşılığında kaldırılır. Telefonun ana uygulamasında hele hele sistemde reklam gösterilmesi 2021 yılına yakışmayacak bir olay. Güney Koreli teknoloji devinin geç de olsa bu karardan geri adım atması sevindirici.

Umarız bu olay sadece One UI 4.0 alacak modelleri kapsamaz ve Samsung OTA üzerinden sunacağı güncelleme ile eski telefonlarından da reklamları kaldırır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu