AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple kulaklık işini sevdi! Şimdi de AirPods Pro Lite geliyor!

Apple, en çok para bırakan kulaklık işini sevdi. Şimdi de Apple’ın AirPods Pro Lite üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bu model daha ucuz olacak.

iPhone 7 ile 3.5mm kulaklık girişini kaldıran Apple, bunun yerine 150 dolara kablosuz kulaklığı AirPods‘u tanıtmıştı. 2019’un ortalarında da sürpriz bir şekilde AirPods 2. nesil ile karşımıza çıkan Apple, 2019‘un sonlarına doğru ise AirPods Pro‘yu duyurmuştu. Aktif gürültü engelleme özelliği ile dikkat çeken bu Pro model, ses konusunda da başarılara imza atmayı başarmıştı. Türkiye’de 1.700 TL bandında satılan AirPods Pro, fiyatı ile herkese hitap etmiyordu.

Apple’ın kulak içi kulaklık kullanmak isteyenler ancak parası 1.700 TL’ye çıkışmayan kullanıcıları için şimdi bir de Lite modeli üzerine çalıştığı iddia ediliyor. Bu Lite model söylenene göre daha uygun fiyatlı olacak. Uygun dediğimize bakmayın yine 1.000 TL’den aşağıda satılmaz bu kulaklık Türkiye’de.

AirPods Pro Lite hangi özelliklerden mahrum olacak?

Şimdilik kulaklığın hangi özelliklerinin kırpılacağı bilinmiyor. Ancak tahminlerimize göre; ANC yani aktif gürültü engelleme özelliği ve kutunun kablosuz şarj özelliğinden feragat edilecektir. iOS 13 ve üzeri işletim sistemlerinde çalışacak olan AirPods Pro Lite’ın, iPhone SE 2 / iPhone 9’un tanıtılacağı Mart ayındaki etkinlikte sergilenmesi bekleniyor.

AirPods Pro Lite

Apple ve Samsung‘un ürünlerine Türkiye’de erişmek artık oldukça güç. Ancak bu durum Türkiye’de olduğu kadar olmasa da yurtdışında da böyle. 999 dolara telefon satın almaya alıştığımız şu sıralarda firmalar daha fazla kazanmak için fiyatları 1.200 dolar bandında kadar çıkarmış durumda. Akıl mantık almayan bu fiyatlar elbet bir gün patlayacak ve firmalar tıpış tıpış fiyatları düşürecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu