Akıllı TelefonAndroidGoogle

Google Pixel telefonlar suya dayanıklı mı?

Google’ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu yeni akıllı telefonlar Pixel ve Pixel XL teknik özellikleri itibariyle kullanıcılardan tam not alsa da, telefonların fiyat ve tasarım noktasında bir hayli eleştirildiğini görüyoruz.

5 ve 5.5 inç büyüklüğünde tamamı metalden oluşan kasanın eşlik ettiği telefonların etkinlik esnasında değinilmeyen bir özelliği ortaya çıktı. Droid Life sitesinde yer alan habere göre Google’ın yeni telefonları IP53 sertifikasına sahip.

>> İlginizi çekebilir; WhatsApp artık çok daha eğlenceli olacak

Pixel

IP53 sertifikası ne anlama geliyor?

Google’ın yeni telefonları suya ve toza karşı dayanıklı, ancak söz konusu modeller Samsung ya da Sony’nin IP68 sertifikasına sahip telefonları kadar dirençli değil. IP53 sertifikasında telefonlar toza karşı dayanıklı fakat tozları tamamen engellemiyor. Riski azaltıyor demek daha doğru olacaktır.

Sıvı teması noktasında ise Google‘ın yeni telefonları telefonlar su sıçramalarına karşı direnç gösterebiliyor. 60 derece herhangi bir açıdan dikey olarak gelen su püskürtmelerine karşı dayanıklı. Yani Google’ın yeni telefonlarından birini alıp sualtında kamera çekimi yapmanız mümkün görünmüyor.

Yeri gelişmişken iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin IP67 sertifikasına sahip olduklarını hatırlatalım.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu