Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple’ın Yapamadığı Aksesuar Üreticisi Spigen Yaptı

Apple’ın iPhone 12 için geliştirdiği MagSafe destekli powerbank’ten daha güçlüsünü Spigen yapmayı başardı. İşte detaylar.

Apple, geçtiğimiz günlerde iPhone 12 için MagSafe destekli harici bataryasını satışa sunmuştu. Her zaman olduğu gibi aksesuarlarında teknik özelliklerini paylaşmayan Apple, bugün kendine ciddi bir rakip edindi. Spigen, 5.000mAh kapasiteli MagSafe taşınabilir pilinin piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Bu taşınabilir batarya 12W USB-C çıkışına sahip ve 7.5W çıkış ile iPhone 12 ve iPhone 13 modellerini şarj edebiliyor.

Apple’ın MagSafe taşınabilir pili sadece 1.460 mAh kapasiteye sahip ve 5W kablosuz şarjı destekliyor. Bir güç kaynağına bağlandığında, güç 15W’a yükseltiliyor. Spigen’in ArcHybrid Mag adındaki bu aksesuarı orijinal Apple MagSafe taşınabilir pilden daha büyük bir kapasiteye, küçük ayak izine ve daha güçlü manyetik tutuşa sahip olması ile dikkat çekiyor. Geçiş modunda çalışırken, ArcHybrid Mag önce iPhone’u yüzde 100’e kadar şarj ediyor ve ardından kendini şarj ediyor.

Spigen

Cihaz, şarjlı cihazın optimum gücünü sağlayan QuantumBoost teknolojisini de destekliyor. Akıllı güvenlik işlevi, aşırı şarj ve aşırı ısınmaya karşı koruma sağlıyor. Spigen’in ArcHybrid Mag aksesuarı 14 Ekim’den itibaren 55 dolardan satışa sunulacak. Apple’ınkinden hem daha ucuz hem daha yüksek kapasiteli hem de daha hızlı şarj eden bu aksesuarı almak daha mantıklı görünüyor.

Apple’ın kendi güvenlik sebeplerinden dolayı hızlı şarj olayında hala rakiplerinden geri kaldığı açıkça ortada. iPhone 13 ile de hızlı şarj konusunda Android’i 2-3 yıl geriden takip eden Apple’ın bu konuya iPhone 14 ile bir çözüm bulması gerekiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu