Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknolojiXiaomi

Xiaomi 1 Milyar Dolar Kredi Aldı! Peki Parayı Ne Yapacak?

Çin’in Apple’ı olarak gösterilen Xiaomi, geçtiğimiz yıl çok başarılı bir yıl geçirdi. CEO görevini yürüten Hugo Barra‘nın takımdan ayrılmasından sonra düşüş yaşayacağı belirtilen ama daha agresif bir politika çizen Çinli üretici özellikle Mi 6 ile Android ekosisteminin en çok konuşulan markalarından birisi konumuna geldi. Çinli üretici global pazarda daha fazla kullanıcıya ulaşmak için bir süredir yoğun bir şekilde çalışıyordu ve gelen bilgiler Xiaomi 1 Milyar Dolar kredi anlaşması yaparak global pazarda yeni Xiaomi Store‘lar ekleyerek yoluna devam edeceğini duyurdu.

Xiaomi Mi 6 Çin
Xiaomi Mi 6 Çin

Xiaomi 1 Milyar Dolar ile Ne Yapacak?

Gelen bilgilere göre Çinli üretici, Avrupa, Orta Doğu, Hindistan, Çin, Hong Kong ve Tayvan’da 18 bankayla üç yıllık Sendikasyon Kredisi anlaşması imzaladı. Bu Sendikasyon Kredisi, Deutsche Bank ve Morgan Stanley, Bank of China (Hong Kong) Limited, Deutsche Bank AG ve Wing Lung Bank’ın katılımı ile ortaklaşa koordine edildi.

Xiaomi, geçtiğimiz günlerde 2000 adet Xiaomi Store açmayı planladığını birinci elden duyurmuştu. Aslında bu hareket Yunanistan ve Hindistan‘a açılan Xiaomi Store‘lar ile başlamıştı ve Çin’in Apple’ı olarak adlandırılan Xiaomi bu kredi desteği ile birlikte çok daha geniş pazarlarda söz sahibi olabilir!

Xiaomi Mi 6 Mercury Silver Edition
Xiaomi Mi 6 Mercury Silver Edition

Volkan MANAV’ın Notu: Xiaomi başarılı olmak istiyorsa öncelikle üretim hattını güncellemeli ve daha fazla telefonu pazara sunabilmeli. Aylar önce satışa sunulan Mi 6 kendi anavatanı Çin’de halen karaborsacılar tarafından 100 dolar fazla para konarak satışa sunulduğu sürece markaya olan güvenin oluşmayacağını belirtelim. Xiaomi, gümüş renkli Mi 6’dan sadece 100 adet üretebilirken nasıl dünya markası olmayı planlıyor buna gerçekten şaşıyorum.

Xiaomi Mi 6 Mercury Silver Edition karaborsa pazarının kralı olacak!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu