GenelGüncel Teknoloji Haberleri

Katlanabilen Telefonlar Daha İyi Hale Gelecek

Katlanabilen telefonlar, trend haline geliyor. Bunu fark eden eden Google bazı kriterlerle cihazların ömrünü uzatmak istiyor.

Katlanabilen akıllı telefonlar harika, ancak son zamanlarda katlanabilen cihazlarla alakalı büyük gelişmelere rağmen, katlanabilir cihazlarla ilgili cihazın ömrü ve sağlamlığı konusunda hala belirli bir düzeyde belirsizlik var. Genel olarak görebileceğiniz tek şey, Motorola Razr 40 Ultra’nın üretici tarafından 400.000 döngü için derecelendirilmiş olmasına rağmen yalnızca 126.266 katlamayı başardığını ortaya çıkaran testler gibi, üreticinin resmi olmayan güvenceleri ve üçüncü taraf katlama testlerine bakmak.

Son gelen bilgilere bilgilere göre Google, gelecekteki katlanabilen cihazların uzun ömürlülüğü için en azından bazı güvenceler sunacak. Bilgilere göre, yeni katlanabilenlerin en az 200.000 katlama ve açma işlemine dayanması isteniyor. Telefonunuzu günde 100 kez açarsanız, bu beş yıl için iyi olmalı ve sonuç olarak, menteşeyi günde yalnızca 50 kez çevirirseniz koca bir on yıla denk geliyor.

katlanabilen telefonlar
katlanabilen telefonlar

Menteşeden bahsetmişken, görünüşe göre Google’ın “tork menteşesi” olan herhangi bir cihazın 200.000 döngüden sonra orijinal torkunun en az %80’ini koruma gereksinimini şart koşacak. Son katlama testi makalesine dönersek, genel olarak testte harika puan alan Galaxy Z Flip5‘in bile 223.000 katlamadan sonra bazı tork sorunları yaşadığını fark edebilirsiniz. Bu yönün de ele alındığını görmek güzel.

Son olarak, içeriden alınan bilgilere göre Google, üreticilerden gelecekteki katlanabilenler için en az iki büyük işletim sistemi güncellemesi ve en az üç yıllık güvenlik yamaları sunmasını da isteyecek.

Google, Samsung ve Oppo gibi şirketlerin zaten beş yıla kadar güvenlik yamaları sunduğu düşünüldüğünde, bu gereksinimler neredeyse o kadar etkili değil, ancak yine de bu çabayı takdir etmek gerek.

Google henüz bu söylentileri resmi olarak doğrulamadı, bu yüzden onlardan resmi bir açıklamayı da bekleyeceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu