Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriTeknoloji

Diablo Immortal Karakteri 1.8 Milyon TL’ye Geliştirilebiliyor!

Mobili kasıp kavuran Diablo Immortal uygulama içi satın alımlarıyla oyuncuları üzüyor. 110.000 dolara karakterinizi tam geliştirebiliyorsunuz.

Merakla beklenen Diablo Immortal geçtiğimiz hafta iOS ve Android için çıkışını gerçekleştirdi. Ücretsiz olarak sunulan oyun diğer her oyunda olduğu gibi uygulama içi satın alımlar ile gelmişti. Bu satın alımlar oyunu resmen pay to win’e döndürüyor diyebiliriz. Çünkü yapılan bir analiz Diablo Immortal’da bir karakteri mikro dönüşümler yoluyla tamamen seviyelendirmenin oyunculara 110.000 dolara yani 1.8 milyon TL’ye mal olabileceğini gösteriyor.

En üst seviye efsanevi mücevherler ve karakterinizi yükseltmek için kullanılabilecek oyun içi premium para birimi, oynarken kazanılmıyor. Sadece gerçek para ile satın alınabiliyor. Bu sayede parası olan karakterini daha hızlı geliştiriyor. İşin daha da kötüsü, oyuncular şu anda doğrudan Legendary Gems satın alamıyor. B

unun yerine oyundaki ganimet kutularının karşılığı olan efsanevi armalardan düşüyorlar. Diablo Immortal, ganimet kutuları nedeniyle bu tür oyun mekaniklerinin yasak olduğu Hollanda ve Belçika’da piyasaya sürülmedi. Oyun, Hollanda ve Belçika’daki Apple ve Google Play uygulama mağazalarında yayınlanmayacak. Keşke tüm dünya Hollanda ve Belçika gibi kurallar uygulama da bu pay to win olayı tamamen tarih olsa.

Diablo Immortal
Diablo Immortal’da 110.000 dolara karakteri geliştirebiliyorsunuz!

Belçika Kumar Komisyonu, FIFA Ultimate Team modunda gerçek parayla satılanlar gibi ganimet kutularının esasen kumar oynamaya çok benzediğini açıklamıştı. Bu yüzden kumara benzeyen kutu açılımı ve kart açılımı gibi olaylar bu iki ülkede tamamen yasaklanmış durumda. Oyun geliştiricilerinin aç gözlülüğü yüzünden ortaya çıkan bu sistem oyun dünyasının bir kara lekesidir. Hele ki oyunlarda para vermeden karakteri tam geliştirmeme olayı oyun dünyasının çöküşünü hazırlayacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu