Akıllı TelefonAppleGeneliPhoneTeknoloji

Yeni iPhone çift sim kart desteği ile gelebilir

Önümüzdeki yıl tanıtılacak iPhone çift sim kart desteğine sahip olabilir. Konuya ilişkin iddia Apple haberlerinde güvenilir bir kaynak olarak gösterilen KGI analisti Ming-Chi Kuo’dan geldi. Kuo ayrıca geçtiğimiz gün Apple’ın 2018 yılında üç iPhone modeli duyuracağına işaret etmişti. Ünlü analiste göre bu telefonlar 5.8 inç, 6.5 inç ve 6.1 inç büyüklüğünde ekrana sahip olacak. 5.8 inç ve 6.5 inçlik modellerde OLED, 6.1 inçlik ve nispeten fiyatı daha düşük olacak modelde ise LCD ekran kullanılacak.

Yeni iPhone çift sim kart desteği sunabilir

Ming-Chi Kuo son raporunda gelecek yıl tanıtılacak iPhone’ların en az birinde çift SIM kart girişine yer verileceğini iddia ediyor. Kuo’ya göre ayrıca 2018 model iPhone’larda Intel ve Qualcomm cephesinden tedarik edilecek 4 X 4 MIMO teknolojisine sahip XMM 7560 ve Snapdragon X20 LTE modemler kullanılacak.

Her iki üreticiden modem tedarik edilecek olsa da, ağırlık olarak Intel (%70-80) modemler kullanılacak. Ek olarak aynı anda LTE + LTE bağlantılı çalışacak modemler 4 X 4 MIMO teknolojisi ile daha kararlı, kaliteli bağlantı sağlamasının yanında, hareket halindeyken veri kaybını önemli ölçüde önleyecek.

Son olarak; gelecek yıl tanıtılacak iPhone’larda çift SIM kart desteğine yer verilecek olması, telefonda çift SIM kart girişinin olacağı anlamına gelmiyor. SIM kartlardan biri iPad Pro’daki gibi gömülü SIM (eSIM) formatını kullanabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu