Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknolojiXiaomi

Pocophone F1 Türkiye fiyatı inanılır gibi değil!

Akıllı telefon pazarı ülkemizde oldukça tuhaf bir dönemden geçiyor. Artan dolar kurundan dolayı birçok kişinin alım gücünü aşan akıllı telefon pazarına en büyük darbe ise GSM Operatörlerine getirilen 6 aylık yasak oldu. Artık kullanıcılar yasal olarak sadece 6 aylık ödeme planları ile telefon alabiliyorken birçok kişinin de senet ile telefon almaya çalıştığına şahit oluyoruz. Bu süreç nasıl son bulacak bilemiyoruz ama ülkemizde oldukça ilginç işler oluyor. Huawei’nin Honor markası, Oppo’nun Realme markası varken Xiaomi’nin de Pocophone markası kendi kendine oluştu. Zira farklı pazarlara ulaşmak için malzeme kalitesi anlamında daha düşük güçlü telefonlar yapmak isteyen Xiaomi Pocophone F1 ile karşımıza çıktı. Önümüzdeki günlerde teknoburada.net olarak telefonun detaylı incelemesini sizlerle paylaşacağız. Telefon henüz ülkemizde resmi olarak satılmıyor ama dün bir alışveriş merkezinde Pocophone F1 Türkiye Fiyatını gördük. Keşke görmez olaydık zira fiyat akıl alır gibi değildi. Dilerseniz öncelikle telefonun Çin’deki satış rakamlarına yakından bakalım.

Pocophone F1 Çin Fiyatları

POCO F1 6GB RAM + 64GB depolama alanı – 300$
POCO F1 6GB RAM + 128GB depolama alanı – 343$
POCO F1 8GB RAM + 256GB depolama alanı – 415$

Pocophone F1 Türkiye fiyat
Pocophone F1 Türkiye fiyat

Pocophone F1 Türkiye Fiyatı

Yukarıda paylaştığımız görselde de gördüğünüz üzere telefonun şu anda indirimli fiyatının 3599 TL olduğunu ve buna da 3899 TL‘den geldiğini görüyoruz. 300 dolarlık bir telefonun ülkemizde ne oluyor da bu fiyatlara satıldığını anlamak ise mümkün değil. Zira bugünkü kurdan hesaplandığında telefonun ham maliyeti 2000 TL seviyesinde. Üzerine konan %80’lik farkın ne olduğunu da ithalatçıya sormak gerekiyor. İthalatçı bu konuda bilgi vermek isterse kendi açıklamalarını da yayınlamak isteriz. Zira bu fiyat farkı inanılır gibi değil.

Ucuz diye ortaya çıkan bir telefonun ülkemizde bu fiyatlara satılması sadece “serbest pazar ekonomisi” ile açıklanabilir mi bunun da takdirini sizlere bırakıyoruz…

Xiaomi Mi 8 inceleme videosu! Gri alan kalmayacak!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu