GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluPlayStationTeknolojiXbox

PS5 ve Xbox Series X/S için Kötü Haber

Yeni nesil oyun konsolları için kötü haberler gelmeye başladı. PS5 ve Xbox Series X/S modelleri daha uzun süre karaborsada olabilir.

Yeni nesil oyun konsolları bir kaç ay içerisinde birinci yılana girecek. Ancak 2020’de patlak veren koronavirüs pandemisinden dolayı bildiğiniz gibi çip krizi patlak vermişti. Bu yüzden PS5, Xbox Series X ve Series S konsollarında ilk etapta stok sorunu yaşanmıştı. Karaborsaya düşen bu konsolların 2022’de bulunabilirlik konusunda bu engeli aşması bekleniyordu. Ancak bugün stoklar için kötü haber geldi.

PS5, Xbox Series X ve Series S stok sorunu çekmeye devam edecek

Toshiba, küresel yarı iletken çip sıkıntısı nedeniyle oyun konsolları için tedarik sorunlarının 2022’ye kadar devam edeceğine dair bir bildiri yayınladı. Toshiba’nın yarı iletken bölümlerinden birinin direktörü Takeshi Kamebuchi’ye göre; “Yonga seti sorunu en az Eylül 2022’ye kadar devam edecek. Bazı bölgelerde konsol sıkıntısının 2023 yılına kadar hissedileceği tahmin ediyoruz. Oyun konsolu üreticileri en talepkar müşterilerden bazıları ve hayal kırıklığı için içtenlikle özür dilerim.” ifadesini kullandı.

Bileşen sıkıntısının Sony ve Microsoft’u parça sayısını azaltmak için konsollarını yeniden tasarlamaya zorlayabileceğine dair kanıtlar var. İddiaya göre oyun konsolu üreten firmalar, montajının yapıldığı fabrikalarda bu konuda ortaklarını bilgilendirmiş durumda. Çip krizinden dolayı fiyat yükseltmek istemeyen üreticiler bu kriz devam ederse fiyatlarını revize etmek zorunda kalabilir.

Özellikle oyun konsollarının yanında telefon alanında da önümüzdeki yıl 50 dolar ila 150 dolar arasında zamların yapılabileceği söyleniyor. Umarız bu kriz en kısa sürede fiyatlar artmadan çözülür.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu