Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi 13 Ekranı İle Fark Yaratacak!

Sadece 2 gün uzağımızda olan Xiaomi 13 modelinde büyük gelişmelerin yer verildiği bir ekran kullanılacak. İddiaya göre Xiaomi bu ekran için ciddi bir para harcadı.

Xiaomi, Xiaomi 13 modelinin ekranını özelleştirmek için büyük miktarda para harcadı. Ve akıllı telefon, görsellerdeki gibi görünmeyebilir. Görünüşe göre henüz yeni tasarımı görmedik.

Xiaomi’nin yeni ürün müdürü Wei Shiqi, Xiaomi 13’ün ekranını özelleştirmek için çok büyük miktarda para harcadığını belirtti. Ekranın maliyetinin artmasında temel gerekçenin sadece iyi bir görüntü elde etmek değil, aynı zamanda kullanıcıların gözlerini de korumak için de yapıldığı açıklandı. Ayrıca Xiaomi 13’ün orta metal çerçevesi ile ekranı arasında plastik kenar olmadığı da doğrulandı.

Xiaomi 13 Yeni Bir Ekran Deneyimi Sunacak

Xiaomi 13’ün sızdırılan görsellerinde telefonun düz ekran ve düz çerçevelere sahip olduğu görüldü. Ekran, üç kenarda 1,61 mm altı kısımda ise 1,81 mm çerçeve genişliğinde olacak. Kıyaslama yapmak açısından iPhone 14’ün çerçeve genişliği 2,4 mm, iPhone 14 Pro’nunki ise 2,15 mm’dir. Öte yandan Xiaomi’nin paylaştığı bir görselde Xiaomi 13’ün ekran kasa oranının yüzde 93.3 olduğu belirtildi.

Xiaomi 13 modelinde 6.36 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüğünde ve 120Hz tarama hızına sahip AMOLED ekran yer alacak. Samsung üretimi E6 AMOLED panel aynı zamanda  1920Hz PWM ve Gorilla Glass Victus desteği sunuyor. Telefon beklendiği gibi Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinden güç alacak. Xiaomi 13’teki bir diğer önemli gelişme ise telefoto lens olacak

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu