Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPOTeknoloji

OPPO Yonga Seti İşine Giriş Yapıyor

Çinli teknoloji devi OPPO yonga seti işine girmek için geri sayımı başlattı. OPPO’nun yeni telefonlarında kendi işlemcilerini göreceğiz.

Son zamanlarda telefon üreticileri kendi telefonlarında kendi işlemcilerini kullanmak için yoğun bir çaba içerisine girmiş durumda. Şimdi ise sıra OPPO’ya geldi. Aktarılan bilgilere göre OPPO yonga seti konusunda bu yıl çalışmalarına başlayacak. OPPO , ilk özel işlemcisi MariSilicon X görüntüleme NPU ile Find X5 serisini piyasaya sürdü Oppo’nun bir süredir yeni telefonu için tam gelişmiş yonga setleri de dahil olmak üzere kendi yongalarını üretebileceğini duyuyoruz. Şimdi yeni bir rapor, bu çipin ne zaman gelebileceğine dair daha spesifik bir zaman çizelgesi oluşturmaya çalışarak bu yangına benzin döküyor.

Çin sitesi IT Home , XDA Developers’a göre Shanghai Zheku’nun (Oppo’nun IC tasarım yan kuruluşu) şu anda bir uygulama işlemcisi üzerinde çalıştığını bildiriyor. AP, TSMC’nin 6nm sürecinde üretilecek ve sözde 2023’te seri üretime girecek. Rapor, şirketin daha sonra bu uygulama işlemcisini ve bir modemi içeren bir yonga seti yayınlayacağını belirtiyor. Ancak SoC için 2024 yılını beklememiz gerekecek.

Çiplerin kendileriyle ilgili ayrıntılar (saat hızları, GPU, vb.) hala büyük ölçüde havada ve bir amiral gemisi mi yoksa daha orta seviye bir yonga setinden mi bahsettiğimizi bile bilmiyoruz. Ancak bu son raporlar en azından şu ana kadar duyduklarımızla uyumlu.

Telefon yonga seti pazarı her zamankinden daha rekabetçi hale geliyor. Qualcomm ve MediaTek gibi tüm farklı markaların telefonlarında kullanılan yongaları yapan şirketlerin yanı sıra, Android telefon üreticileri uzun süredir bu alanın içinde. Yıllarca Samsung, Qualcomm muadillerinin gerisinde kalmış olsalar da kendi Exynos yongalarını yarattı. Huawei kendi Kirin çiplerini üretti. Ancak ABD yasağı buna ara verdi. Daha geçen yıl Google, Pixel 6 ve Pixel 6 Pro için Google Tensor çipini piyasaya sürdü.

OPPO F21 Pro

OPPO, sıradaki SoC üreticisi olabilir gibi görünüyor. Yonga seti hedefleri Qualcomm ve MediaTek’e olan bağımlılığı azaltmaya yardımcı olacak. Özel çözümünün gerçek bir iyileştirme mi yoksa birçok yonga seti seçeneğinden biri mi olduğunu bekleyip görmemiz gerekecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu