Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12 mini Tam da İstediğimiz Gibi Olacak

Xiaomi 12 mini modelinin teknik özellikleri netleşiyor. Telefon sızdırılan görselinin ise sahte olduğu bildirildi. İşte son gelişmeler…

Android ekosisteminde güçlü özelliklere sahip mini bir telefon bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Bir dönem Sony’nin Xperia Compact serisi telefonları mini kategorisi için biçilmiş kaftandı. Asus Zenfone 8 bu kategorideki boşluğu doldurmak istese de yaygın şekilde satışa sunulmadı. Şimdi gözler Xiaomi’nin gelecek ay duyuracağı Xiaomi 12 mini modelinde. Hatta Redmi’nin de yine bu boyutlarda bir telefon hazırlığı içerisinde olduğu bildiriliyor.

Xiaomi 12 mini’nin saatler önce bir görüntüsü sızdırılmış ve telefon son dönem Vivo telefonlardan farksız görünüyordu. Neyse ki Xiaomi üst kademeden görüntülerin sahte olduğunu belirtti.

Xiaomi 12'nin resmi görüntüsü olduğu iddia ediliyor
Xiaomi 12’nin resmi görüntüsü olduğu iddia ediliyor

Telefonun nasıl bir tasarıma sahip olacağı şu an için bilinme de, Xiaomi 12’nin küçük ve düz ekranlı versiyonu olacağını söyleyebiliriz. Gelen bilgilere bakılırsa telefonda 6.3 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüğünde AMOLED ekran yer alacak. Ekran boyutu, mini bir telefon için hiç de küçük görünmüyor.

İşlemci biriminde ise Xiaomi’nin tercihi Snapdragon 870 olacak. Bu yıl orta üst segment birçok telefonda yer alan işlemci özellikle pil verimliliğiyle öne çıkıyor. Bazı kaynaklar ise telefondaki işlemcinin Snapdragon 888 olacağı yönünde ısrarcı.

Xiaomi 12 mini’de donanım tarafında az biraz kırpmalar yaşanması fiyatının makul seviyelerde kalması anlamına geliyor. Bu da akıllı telefon fiyatları uçuşa geçen Türkiye için iyi bir gelişme. Hem Xiaomi 12 hem de minisi muhtemelen gelecek yılın ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacak. O zamanki döviz kuru hangi seviyede kestirmek güç, fakat Xiaomi 12 seviyesinde olan telefonlarda artık 10 bin TL fiyatları bile mumla arayacağız.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu