AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Cüzdan boşaltacak AirPods Studio bugün tanıtılacak mı?

Apple’ın fiyatı ile cep yakacak olan kafa üstü kulaklığı AirPods Studio bugünkü WWDC 20 etkinliğinde tanıtılabilir. Peki, bu kulaklığın olayı ne?

Apple, bugün düzenleyeceği WWDC 20 etkinliğinde yeni yazılımları ile karşımıza çıkacak. Apple’ın bugünkü etkinliğinde yazılımların yanında bazı donanımları da tanıtacağı söyleniyor. Bu donanımlar arasında iPhone işlemcili yani ARM tabanlı MacBook ve AirPods Studio kulaklığının olacağı bugün ortaya çıktı.

AirPods ve Pro modelleri ile kablosuz kulaklık pazarını yüksek fiyatına rağmen domine etmeyi başaran Apple, bu sefer çıtayı yükseltecek. Apple H2 çipini barındırmasını beklediğimiz bu kulaklık, kafa üstü formda olacak. Hi-Res yani yüksek çözünürlüklü sesi destekleyecek olan kulaklık, Pro modelinde olduğu gibi aktif gürültü engelleme (ANC) özelliğine de sahip olacak.

Studio’nun Hi-Res müziği destekleyecek olması Apple Music için de önem taşıyor. Bildiğiniz gibi Apple Music ve Spotify henüz Hi-Res kalitede yayın yapamıyor. Apple’ın, Hi-Res‘e geçiş yapması ile Apple Music’in de FLAC kalitede ses sunması bekleniyor. Apple’ın FLAC alternatifi olan ALAC yani Apple Lossless desteğine sahip olması beklenen Apple Music, bu kalite için ekstra ücret talep edecek.

AirPods Studio

Kafa üstü AirPods‘un tasarımsal açıdan henüz nasıl olacağı bilinmiyor. Ancak kulaklığın kulak çerçevesini kaplayacağı ve oldukça büyük bir yapıda olacağı söyleniyor. Fiyat konusunda ise Apple’ın 499 dolar bandını zorlaması bekleniyor. Türkiye’de 3.000 TL civarı olacağını düşünüyoruz.

Türkiye saati ile 20.00‘da başlayacak olan etkinliği buradaki haberimizden nasıl canlı olarak izleyebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu