Akıllı SaatAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGüncelleme

Apple watchOS 10, Büyük Bir Güncellemeyle Gelebilir!

Bloomberg’in haberine göre watchOS 10, Apple saatlere büyük bir güncelleme ile gelecek ve kullanıcı deneyimi zirveye taşınacak.

Apple, akıllı saatlerine watchOs 10 güncellemesiyle widgetlere odaklanıyor. Bloomberg’in içeriğine göre bu widget güncellemesi kullanıcı deneyimini daha üste taşıyacağı ediyor. Ayrıca Apple , bu yıl içerisinde yapay zeka tarafından desteklenen yaşam koçu ‘Quartz’ı da geliştiriyor.

Geçtiğimiz günlerde tabletlerinde iPadOS 17 güncellemesini duyuracağını ve bu güncellemeyle ne gibi yenilikler gelebileceğinin bilgisini verdik. Bu haberimizde ise giyilebilir teknolojilerine odaklanan firma büyük bir güncelleme üzerine çalışacak.

Apple , Watch serisi için en önemli yazılım güncellemelerinden biri olan watchOS 10 üzerinde planlıyor. Güncelleme, kullanıcı arayüzü ve cihazın işlevselliğini arttırmaya odaklanıyor.

Şirket 2015 yılında ilk Apple Watch’ı piyasaya sürdüğünde 4 ana başlık üzerine inşa etti. Bunlar: saat yüzleri, Glances adlı bir widget arayüzü, uygulama simgeleriyle dolu ana ekran ve sık iletişim kurulanlara erişim alanı. Ancak daha sonra 2 ana başlığı kaldırdı. Widgetler ve sık kullanılan kişileri. 

Yeni güncelleme watchOS 10 ile widgetler yeniden tanıtılıyor ve arayüzün temel parçası haline getiriyor. Şirket, kullanıcıların uygulamaları başlatmak yerine etkinlik takibi, hava durumu, hisse senedi fiyatları, takvim hatırlatıcıları ve daha fazlası gibi farklı widgetlara göz atmasına izin vermeyi amaçlıyor.

Değişikliğin bir parçası olarak bazı düğmelerinin işlevini değiştirmeyi düşünüyor. Şu an Digital Crown’a basıldığında ana ekran açılıyor. Yeni gelecek güncellemeyle kullanıcılar bunun yerine widgetlere erişecek.

Apple, güncellemeyi Haziran ayında WWDC’de tanıtacak. Bu tanıtımda iOS 17, macOS 14 ve merakla beklenen karma gerçeklik kulaklığını da açıklayacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu