Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi 2020 yılında bizi 5G telefona boğacak! Apple ağlasın

Bugün Wuzhen’deki Dünya İnternet Konferansı sırasında Lei Jun gazetecilere konuştu ve Xiaomi 2020 planlarını anlattı. Bakın neler olacak?

Apple iPhone 11 tanıtımı yapıldığından beri birçok kişi iPhone 11 serisinin 5G desteği olmamasını eleştiriyor. Bu durum iPhone 11 satışlarına da yansırken iPhone 11‘in satılması planlanan ülkelerin 5G ağlarına geçiş yapması iPhone 11‘in en başarısız iPhone olma yolunda ilerlemesine sebep oluyor. Oysaki Android ekosisteminde 5G destekli telefonlar bugün 600 dolar seviyelerine gerilemiş durumda. Samsung Çin pazarına özel Galaxy A90 5G versiyonunu bugün 600 dolar fiyattan satışa sunarken Xiaomi 2020 yılı 5G planları içinde 10 farklı telefon olacağını duyurdu.

Xiaomi CEO‘su Lei Jun, şirketin 2020 planlarını Çin’deki Wuzhen’deki Dünya İnternet Konferansında açıkladı.

2020 yılı içinde 5G pazarında birçok farklı ürün tanıtacağız. Hem orta segment hem de amiral gemisi tarafında 5G destekli ürünlerimiz olacak ve bu ürünler farklı pazarlarda satışa sunulacak.

Bugün Xiaomi iki farklı 5G telefonu ile karşımızda ve üçüncü telefonun da duyurusunu yaptı. Xiaomi Mi Mix 3 5G ve Mi 9 Pro 5G modelleri ile karşımıza çıkan Çinli üretici Xiaomi Mi Mix Alpha serisi ile de 5G pazarına giriş yapacak. Bununla birlikte orta segment telefonlara da 5G desteği sunacak olan Xiaomi için rekabet daha da artacak.

Son çeyrek ile birlikte Xiaomi Çin pazarında ciddi bir pazar kaybetti. Bunun en büyük sebebi olarak Huawei olan destek gibi görünse de Xiaomi‘nin son dönemde Mi Mix Alpha hariç hiçbir inovasyon ortaya koyamaması şirketin bu noktaya gelmesindeki en önemli faktör.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu