FacebookGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Facebook ve Instagram Kapatılabilir! Meta Şokta!

Meta’nın bünyesinde yer alan Facebook ve Instagram’ın Avrupa’da kapatılacağı söyleniyor. Peki, bunun ardından yatan neden ne?

Geçtiğimiz yıl bildiğiniz gibi WhatsApp, Facebook ve Instagram gibi iştirakler Meta platformunun çatısı altına girmişti. Google’ın Alphabet gibi yapılanması gibi bir yapılanmaya giren sosyal medya devinin şimdilerde başı dertte olabilir.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Meta’ya sunulan bir raporda şirket, Avrupa’da Facebook’u ve Instagram’ı kapatmak zorunda kalacağı bir senaryoyu özetledi. Meta şu anda ABD ve Avrupa’da kullanıcı verilerini işliyor ve depoluyor. Meta, kıtalar arasında veri işlemenin işi için kritik olduğunu söylüyor. Ancak, yeni Avrupa yasaları, kullanıcı verilerinin yalnızca Avrupa sunucularında saklanmasını ve işlenmesini gerektiriyor.

Şu anda Meta, teoride Facebook’un ve Instagram’ın Avrupa’da kapatılmasına yol açabilecek yeni Avrupa düzenlemeleriyle uyumlu değil.

Konu ile ilgili olarak; “Yeni transatlantik veri iletim sistemi benimsenmezse ve Avrupa’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne veri taşımak için SCC’ye veya diğer alternatif araçlara güvenmeye devam edemezsek, Facebook dahil olmak üzere en önemli ürün ve hizmetlerimizden bazılarını sunamayabiliriz.” ifadesi kullanıldı.

Facebook

Aynı zamanda Meta, yeni kuralların bu kadar çok şirketi etkileyeceğini ve sadece zarar görmeyeceğini belirtiyor. Ayrıca Meta’nın kendisi böyle bir senaryodan bahsetmesine rağmen, Facebook’un ve Instagram’ın modern dünya için popülaritesi ve önemi göz önüne alındığında, bunun gerçekleşeceğini hayal etmek çok zor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu