Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknolojiXiaomi

Joe Biden Huawei ve Xiaomi için Kararını Verdi! Böyle Olmamalıydı…

Bugün gelen bilgilere ve açıklamalara göre Joe Biden Huawei ve Xiaomi başta olmak üzere Çin politikasını belirledi. Aynı tas, aynı hamam…

Amerika ve Çin arasında yaşanan “süper güç benim sen değil” kavgası; biz kullanıcıları etkilemeye devam ediyor. Görünen o ki; 2021 yılında da bu durum devam edecek gibi görünüyor. Zira bugün Amerikalı kaynaklar yeni Amerikan Hükumetinin de aynen Trump Hükumeti gibi yola devam edeceğini duyurdular. Joe Biden Huawei ve Xiaomi‘yi yakından ilgilendiren bir kararı 22 Mart tarihinde temsilciler meclisine gönderecek gibi görünüyor.

Bildiğiniz üzere Amerika, Huawei ile çalışmayı yasaklamış ve Xiaomi’ye de yatırım yapılmasının önlenmesi ile ilgili yaptırımlar ortaya koymuştu. Xiaomi bu konuda bir dava açtı ve Çinli üretici de bu konuda oldukça umutlu. Bu davayı Xiaomi kazanırsa; Huawei için emsal bir karar da ortaya çıkabilir. Demedi demeyin.

Bugün yapılan bir açıklamada şunlar söylendi

“İletişim teknolojileri ve hizmetleri, ulusal ve ekonomik güvenliğimiz için çok önemlidir ve Biden yönetimi için en önemli öncelik olmaya devam etmektedir.”

Bu açıklamadan anlaşılan ise Biden Hükumetinin en azından belli bir süre daha Trump hükumetinin politikasına devam edeceğini gösteriyor. Bir genişleme olmasa da bu haliyle süreç devam edecek gibi görünüyor. Üst düzey ABD’li yöneticileri temsil eden Business Roundtable isimli grup ise, “şu anki haliyle bu yasakların Amerikan işletmelerinde işe yaramadığını” söylemişti. Biden ne yapacak? Bunu bilemiyoruz ama bu süreç bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Konu nerelere gidecek bunu da zaman içinde göreceğiz.

Umarız Huawei, kendi “ARM Mimarisini” geliştirebilir. Zira sektör biraz da buna endekslenmiş gibi görünüyor…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu