Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriLGMobirollerTeknoloji

LG Telefon Sektöründen Çekildi! Ayakta Alkışlıyoruz! Tebrikler!!!

Akıllı telefon pazarında beklenen oldu ve bugün yapılan resmi bir açıklama ile LG telefon işini bıraktı. Peki güncelleme falan ne olacak?

Akıllı telefon pazarı son dönemde büyük bir rekabete sahne oluyor. Eski üreticilerden BlackBerry, Sony, HTC ve LG gibi üreticilerin ise bu pazarda varlıkları büyük bir paradoksa dönüşmüş durumda. Uzun süredir özellikle LG’nin telefon pazarından çekileceği ile ilgili yorumlar ve açıklamalar ardı ardına yapılıyordu. Bugün ise malumun ilanı yapıldı ve Güney Koreli LG telefon pazarından resmen çekildiğini duyurdu.

LG tarafından yapılan resmi olmayan açıklamalarda ise Güney Koreli üreticinin bu ayrılık sonrasında elindeki kaynakları elektrikli araç bileşenleri, IoT cihazlar, akıllı evler, robotik, yapay zeka ve B2B gibi büyüme alanlarına odaklamasını sağlayacağı dile getirildi. Yani görünen o ki; LG’nin mobil tarafı bunların yapılması için bir engel olurken bunların yapılabilmesi için bir sebep olamamış.

LG Telefon Pazarını Aslında Çoktan Bırakmıştı!

Bu aslına bakarsanız beklenen bir durumdu. Zira LG son dönemde sürekli olarak gelir kaybı yaşıyordu. Samsung geçtiğimiz yıl 256 milyon adet telefon satarken LG ise sadece 23 milyon adet telefon satabilmeyi başarmıştı. Tüm bunların öncesinde ise LG Türkiye pazarında mobil pazardan çoktan çıkmıştı. LG Mobil ekibinin başı Ufuk GÜRSOY 2016 yılında LG’den ayrılmış ve ona bağlı olan ekipte ardı ardına şirketten ayrılarak farklı şirketlerde çalışmaya başlamıştı. Yani LG’nin dükkanı kapatacağı daha 2016 yılından belliydi.

Peki LG Güncelleme İşini Ne Yapacak?

Buradaki en önemli soru ise şu; “LG telefonlarına güncelleme vermeye devam edecek mi?” Zira LG’nin bugün ülkemizde LG Wing gibi bir telefon 14.999 TL’den satılıyor. Peki bu telefona bugün para veren bir kişi güncelleme alacak mı? LG’nin yaptığı açıklamaya göre bu telefonlar “bir süre daha güncelleme alacak” en önemli şey ise takdir edeceğiniz üzere “bir süre daha” derken ne kadar bir süre? 3 Ay, 6 ay ya da 1 yıl mı?

Güney Koreli üretici bu konuda resmi bir açıklama yapmadı ama yukarıda da gördüğünüz üzere LG’nin bugün ülkemizde 14.999 TL gibi inanılmaz bir fiyata sattığı LG Wing gibi telefonları varken bu güncellemenin ne zamana kadar kullanıcılara verileceğinin açıklanmaması da ilginç bir durum gibi görünüyor.

Bu karar bekleniyordu ve LG gibi bir dev telefon pazarından çekildi. Bunun en büyük sebebi ise Xiaomi, OPPO ve Vivo gibi Çinli üreticiler…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu