Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 14 Pro Tasarımı Netleşti! İşte Son Hali!

Apple’ın Eylül ayında tanıtacağı iPhone 14 Pro modelinin tasarımı netleşmeye başladı. Muhtemelen nihai tasarım da böyle görünecek.

Apple bir aksilik yaşanmaz ise Eylül ayında iPhone 14 serisini serbest bırakacak. Pro ile ana modeller arasındaki farkı iPhone 13 ile açmaya başlayan Apple, asıl farkı iPhone 14 Pro ile açacak. Bugün gelen bilgiler ile yeni modelin nihai tasarımına en yakın hali görüntülendi diyebiliriz.

Apple bildiğiniz gibi iPhone 13 serisinde iPhone X’ten beri devam eden çentiği küçülterek büyük bir adım atmıştı. Firma şimdi ise Pro serisinde hap şeklinde bir çentik kullanacak. Android telefonlardaki nokta çentikten farklı olacak olan bu çentik sayesinde daha fazla görüntüleme ve kullanım alanı kullanıcılara sunulacak.

Apple A16 yonga setinden beslenecek olan bu telefonda yine Face ID sensörü yer alacak. Muhtemelen bu sensör 2. nesil Face ID olarak duyurulacak. Her zaman açık ekran ile gelmesi beklenen yeni modelin 1 Hz – 120 Hz arası LTPO OLED panel ile gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Premium segmentte yer alacak olan Pro serisinde Apple’ın fiyat artışı yapması bekleniyor. Dünya çapında artan enflasyondan dolayı Apple’ın fiyatları artırması çok yüksek bir ihtimali. Muhtemelen iPhone 14 Pro Max modeli Türkiye’de 40.000 TL’yi bulan fiyatlar ile satılacak. Ülkemizdeki kur artışı ve vergilerin her gün artırılmasından dolayı Apple Türkiye’nin ülkemizde fiyat konusunda yapabileceği bir şey kalmadı. iPhone fiyatları neden yüksek dediğinizde Apple Türkiye’yi suçlama hakkınız maalesef ki yok.

Size şöyle örnek verelim. 3. nesil iPhone SE’nin satış fiyatı 10.999 TL. Bunun tam tamına 4.602 TL’si vergi. Yani Apple bu telefonu ülkemizde 5.000 TL’ye satabilir. Ancak vergiler buna müsade etmiyor…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu