Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneTeknoloji

Apple Almanya pazarında yasaklanıyor mu? Patent Savaşları Vol.989455412514

Apple ve Qualcomm arasında ciddi bir patent savaşı var. Bu savaşın galibi kimi zaman Qualcomm kimi zaman da Apple oluyor. Qualcomm bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Çin yerel mahkemesinde bir karar aldırarak Apple ürünlerine ihtiyati tedbir kararının konmasını sağlamıştı. Karar itiraz eden Apple bu tedbiri kaldırmış olsa da yüksek mahkemeye taşınan dava Çin’de halen sürüyor. Bugün ise sabahın erken saatlerinde oldukça önemli bir haber aldık. Zira Apple Almanya yerel mahkemesinde de suçlu bulunarak Qualcomm patentlerini kullamaktan dolayı ürünlerinin satışının durdurulması tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

“Lütfen Kota Dostu TeknoBurada Android Uygulamamızı Marketten İndirin ve Kullanmaya Başlayın! Bize Destek Olun…”

Apple Almanya mahkemelerine hesap vermedi! Peki neden?

Yapılan davada Qualcomm delillerin gizli kalmamasını istemişti ve Apple’da Qualcomm’un rakibi olan Qorvo ile birlikte çalışıyor. Bu şirketin şirket sırlarını mahkemeye sunmak istemeyen Apple’ın bu bağlamda köşeye sıkıştığını ve daha önce bu patentleri sunmaktan (gizli oturumda) dolayı haklı bulunan Apple, Qorvo‘ya ait patenetleri delil olarak gösteremediği için suçlu konumuna geliyor.

Burada yapılan hukuki anlamda rakibini köşeye sıkıştırmak olsa da etik anlamda hangi tarafa sığıyor bunu da Qualcomm’un vicdanına bırakıyoruz. Bu savaşların gerçek galibi kim olacak? En merak ettiğimiz soru ise bu…

TSMC 3 nanometre üretim sürecine geçiyor! Allah’ım aklımızı koru!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu