Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Çin, 143 Milyar Dolarlık Çip Hamlesiyle Büyük Oynayacak

Çin, ABD’ye yanıt olarak 143 milyar dolarlık çip paketi hazırlığını duyurdu. Bu adım, en büyük mali teşvik paketi olarak yer alacak.

Çin ve ABD arasındaki çip krizi sürerken bu dünya devleri konu hakkındaki adımlarını atmaya devam ediyorlar. Pekin yönetimi, ABD’nin Çinli şirketlere getirdiği ihracat sınırlamaları sonrası Dünya Ticaret Örgütü’ne (DTÖ) başvurmuştu. Şimdi ise kaynaklar, Çin’in yarı iletken sektörü için 1 trilyon yuandan fazla (143 milyar dolar) yeni bir destek paketi için kollarını sıvadığını aktarıyor.

Çin, 143 Milyar Dolarlık Çip Paketiyle En Büyük Mali Teşvik Paketlerinden Birisine İmza Atacak

Kaynaktan gelen bilgiler, çiplere artan taleplerin ve krizin azaltılmasına yönelik 143 milyar dolardan fazla değere sahip olan destek paketiyle sektöre can suyu olacak. Bu paketin, en büyük mali teşvik paketlerinden birisi olacağı belirtiliyor.

Ayrıca bu çip adımının, ABD’ye karşı bir yanıt olduğu ve rekabeti büyük oranda kızıştıracağı söylendi. Bu paketin, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde hayata geçirilebileceği de aktarıldı.

Buna ek olarak, mali yardımın yoğun bir bölümü, Çinli firmalar tarafından yerli yarı iletken ekipman alımlarını sübvanse etme amacıyla kullanılacak. Bu şirketler, satın alma aktivitelerinden %20 oranında sübvansiyon alabilecek.

Bu teşvik paketiyle Çin, yerli çip firmalarında araştırma ve geliştirme, paketleme, montaj imalat ve fazlası için yerli tesisleri kurma, genişletme veya geliştirme desteğini artırmayı hedefliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu