Güncel Teknoloji HaberleriIntelMobirollerTeknoloji

DLSS’in Rakibi Intel XeSS Teknolojisi için Tarih Verildi!

Şu anki devrin ekran kartı savaşlarında önde gelen iki teknoloji NVIDIA’nın Derin Öğrenmeli Süper Örnekleme(DLSS) ve AMD’nin FidelityFX Süper Çözünürlüğü(FSR) oldu. Her süper örnekleme teknolojisi de yapay zeka tabanlı bir algoritma ve özel donanımlar kullanarak kullanıcılar için gelişmiş bir görsel deneyim sağlıyor. Ancak Arc Alchemist ile ekran kartı sektörüne giriş yapan Intel, XeSS süper örnekleme teknolojisi ile yukarıdaki iki teknolojiye rakip olacak. Yılın en beklenen teknolojisinin çıkış tarihi de belli oldu.

Intel XeSS 20 Mayıs’ta Kullanıma Sunulacak

Şirketin Arc serisi ekran kartlarıyla tanıttığı XeSS teknolojisi, performansı yetersiz olan bilgisayarların sunduğu kare hızlarını kapsadığı ileri düzey algoritma ve sistemler ile artırmayı hedefliyor. Şu anda bu teknoloji iki şirket tarafından piyasaya sürülmüştü. Bunları NVIDIA’nın DLSS’i ve AMD’nin FSR teknolojisi olarak nitelendirebiliriz.

Intel XeSS

Ancak Intel’in sahneye girmesiyle birlikte mevcut olan bu iki süper örnekleme teknolojisine bir yenisi daha eklenecek. Intel XeSS’i destekleyecek ilk oyunun Dolmen isimli rol yapma oyunu olacak. Intel’in XeSS teknolojisinin daha çok NVIDIA’nın DLSS teknolojisine benzediğini söyleyebiliriz. Çünkü bu iki teknoloji de kare hızlarını artırmak için yapay zekadan destek alıyor. Ancak AMD’nin FSR teknolojisi herhangi bir yapay zeka sistemi kullanmıyor.

XeSS’e geri dönersek bu teknolojinin 20 Mayıs’ta Intel tarafından kullanıma sunulacağı bildirildi. Bu oyunu ilk destekleyecek oyunun Dolmen olduğunu tekrardan hatırlatalım. XeSS’in DLSS ve FSR’ye göre ne fark sunacağını 20 Mayıs’ta göreceğiz. Yeni gelişmeler için takipte kalın.

Intel 12. Nesil Alder Lake-HX İşlemcileri ile Şov Yaptı

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu