Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Honor markasını satışa mı sunuyor? Neler oluyor reis?

Bugün ünlü analist Ming-Chi Kuo bombayı patlattı ve Huawei Honor markasını satacak açıklaması yaptı. Peki bu ne anlama geliyor?

Akıllı telefon pazarında geçtiğimiz yıldan beri Amerika‘nın Huawei‘ye karşı bir yaptırımı var. Trump‘ın koltukta ne kadar daha oturur bilinmez ama yaptığı son açıklamalar bu durumun devam edeceğini gösteriyor. Zira Amerika Koronavirüs için Çin‘i sorumlu tutuyor (ki bir noktada da haksız değil) ve bundan bile bir sorun yaratma derdinde. Açıkçası olan da Huawei‘ye oluyor. Zira marka bugün gelecekteki telefonları için yonga seti kullanmayacak duruma geldi. Bu gelişmeler ışığında bugün oldukça ilginç bir açıklama geldi. “Huawei Honor markası ile yollarını ayıracak” dedikodusu gündeme bomba gibi düştü.

TF International Securities analisti Ming-Chi Kuo bugün yaptığı açıklamada bu iddiaya yer verdi. Açıkçasını söylemek gerekirse mobil pazarda bir haber alınacaksa Ming-Chi Kuo burada en doğru kaynak gibi görünüyor. Huawei‘nin bu satış ile neyi hedeflediğini bilemiyoruz. Zira şirketin para ile ilgili bir sorunu yok. Elindeki yonga setlerini Honor‘da değil de sadece Huawei markasında mı kullanmak istiyor; yoksa bu satış paravan bir satış mı olacak bunu da bilemiyoruz ama ortada böyle bir gerçek var. Gelen bilgiler Huawei’nin kendi işlemci mimarisi üzerinde çalıştığını söylese de bu işletim sistemi yapmak kadar kolay bir proses değil.

 

Huawei Honor markasını satarsa ne olur?

Peki bu satış gerçekleşirse Huawei’nin durumu ne olur? İşte asıl soru da bu. Açıkçası böyle bir durum olursa; Huawei global satış tarafında Apple‘ın altına düşer; hatta Xiaomi‘nin altına bile düşebilir. Bu durum da şirketin ciddi anlamda değer kaybına uğramasına sebep olacaktır. Yani bir domino etkisi arka arkaya gelecektir…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu