Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriRedmiXiaomi

Redmi Note 13 Pro+ Beklediğinizden Çok Daha İyi Olacak

Sadece 48 saat uzağımızda olan Redmi Note 13 Pro+ modelinin IP68 sertifikasına sahip olacağı bildirildi. Telefon su ve toz geçirmez olacak.

Redmi, Redmi Note 13 Pro+ hakkında resmi bir açıklama yaparak cihazın IP68 sertifikasıyla toza ve suya dayanıklı hale gelen ilk Redmi Note serisi telefon olduğunu açıkladı. Tanınmış sızıntı kaynağı Dijital Chat İstasyonu’na göre, Note 13 Pro+’ın üst kısmındaki ekstra açıklık, IP68 toz geçirmezlik ve su geçirmezlik derecesine ulaşmada çok önemli bir rol oynayan bir basınç tahliye valfi görevi görüyor.

Redmi Genel Müdürü Lu Weibing, yakın zamanda Redmi Note 13 Pro+ için IP68 derecelendirmesine ulaşmak için yapılan üç önemli iyileştirmeyi açıklayan ayrıntılı bir makale kaleme aldı. Bu geliştirmelere göz atalım:

  1. Yapısal Güçlendirme : Telefon, çok katmanlı ekran koruması, çift katmanlı arka kapak ve SIM kart tutucusu ve ejektör pimi deliği gibi mühürlü ayrıntılar gibi 19 özel yapısal bileşen içerir.
  2. İç Güç : Corning Gorilla Victus Glass ve yüksek mukavemetli alüminyum alaşımlı çerçeve, güçlendirilmiş köşeler ve daha kalın bir anakartla güçlendirilmiş anahtar yapılara sahiptir. Paslanmaz çelik ve polimer tampon tutkalı düşme direncini artırır.
  3. Zorlu Testler : Redmi Note 13 Pro+, Type-C kartlar, kulaklıklar/hoparlörler ve çerçeve bileşenleri de dahil olmak üzere 10 ekstra hava geçirmezlik testinden geçirilerek IP68 standardına yüzde 100 uyumluluk sağlandı.

IP68 Sertifikası Nedir?

IP68 sertifikası, bir cihazın suya ve toza dayanma gücünü gösteren bir standarttır. Basit bir ifadeyle IP68 sertifikalı bir telefon, hiçbir zarar görmeden 30 dakika boyunca 1,5 metreye kadar suya daldırılabilir. Bu özellik premium olarak kabul edilir ve genellikle üst düzey akıllı telefonlarda bulunur.

Öte yandan marka, Note 13 Pro+ ‘ın TSMC’nin 4nm süreci üzerine inşa edilen Dimensity 7200 Ultra işlemciye sahip olduğunu zaten doğruladı. TENAA listesine göre cihazın 16 GB’a kadar RAM ve 1 TB’a kadar depolama alanıyla gelmesi bekleniyor. Telefon ayrıca 120W hızlı şarj desteğine sahip 5.120 mAh bataryaya sahip olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu