Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji Haberleri

Samsung-Apple-Huawei-Xiaomi rekabetinde son durum?

Samsung-Apple-Huawei-Xiaomi rekabetinde son durum ne? Zirvede hangi üretici yer alıyor? Strategy Analytics  tarafından yayımlanan yeni bir raporda 2018 yılı birinci çeyrek döneminde en çok akıllı telefon satan üreticiler açıklandı. Yılın ilk çeyreğinde 345.4 milyon akıllı telefon satışı gerçekleşti. Geçen yıl ile kıyaslandığında % 2,4 oranında azaldığı görülüyor.

Düşüşe neden olarak daha uzun değiştirme süresi, operatör sübvansiyonlarında keskin bir azalma ve yeterli yeniliklerin sağlanamaması gösteriliyor.

Samsung geçen yıl aynı döneme göre 2 milyon daha az telefon satmasına karşın 2018’in ilk çeyreğinde 78.2 milyon satışla liderliğini sürdürüyor. Apple cephesinde yükseliş söz konusu. Şirket geride bıraktığımız üç aylık dilimde 52.2 milyon iPhone satışı gerçekleştirdi.

Samsung-Apple-Huawei-Xiaomi
Samsung-Apple-Huawei-Xiaomi

İlk beşte sıralamanın geri kalan bölümünü Çinli üreticiler oluşturuyor. Huawei 39.3 milyon telefon satışı gerçekleştirdi. Xiaomi’ye baktığımızda önceki yıl aynı döneme göre muazzam bir yükseliş sergilemeyi başardı. Satışlar %100’ün de üzerinde artış gösterirken, şirket çeyrekte toplam 28.3 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Beşinci sırada Oppo yer alıyor ve düşüş söz konusu. Geçen yıl aynı dönemde 27.6 milyon telefon satışı gerçekleştirip dördüncü sırada yer alan Oppo bu yıl 24.1 milyon satışla beşinci sırada.

Üreticilerin Pazar payları ise şu şekilde;

  • Samsung %22.6
  • Apple %15.1
  • Huawei %11.4
  • Xiaomi  %8.2
  • Oppo  %7
  • Diğerleri %35.7
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu