Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Telefonlar Daha Uzun Ömürlü Olacak! Nasıl Mı?

Xiaomi’den yeni bir teknoloji duyurusu geldi. Bu sayede Xiaomi telefonlar artık daha uzun ömürlü olacak. İşte konuyla ilgili tüm detaylar.

Çinli teknoloji devi Xiaomi‘nin yeni teknoloji buluşları tanıtılmaya devam ediliyor. Xiaomi’den şimdi telefonların ömrünü uzatacak yeni teknoloji duyurusu geldi. Xiaomi telefonlar bu teknoloji sayesinde rakiplerine göre daha uzun ömürlü olacak. Aynı Duracell‘in reklamında olduğu gibi sıradan çinko piller ile Duracell piller arasındaki fark gibi fark sunacak. Peki, bu teknolojinin detayları neler?

Bildiğiniz gibi pilin mevcut boyutu ile kapasitesi arasında yüzde 10 fark bulunur. Yapılan son geliştirme, bu farktaki silikon içeriğinde 3 kat artışa dayanıyor. Ayrıca, kontrol panosunun yeni konumu nedeniyle hacim tasarrufu sağlanıyor. Yeni malzeme pilin kendisine paralel olarak yer almıyor. Ancak yerden önemli ölçüde tasarruf sağlayan 90 dereceliklik bir açıyla bulunuyor.

Yeni pil yalnızca daha büyük bir kapasiteye sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda benzersiz algoritmaları dikkate alarak enerji tüketimini gerçek zamanlı olarak analiz eden ek bir çip sayesinde daha güvenlik sunuyor. Gece şarjı analiz edilir ve aşırı ısınma tespit edilir ve önemli bir ısınma tespit edilirse şarj tamamen durdurulabilir.

Xiaomi Telefonlar

Yeni piller önümüzdeki yılın ikinci yarısında seri üretime başlayacak, bu nedenle bu pillere sahip cihazlar 2022’nin sonunda satışa sunulacak. Muhtemelen Xiaomi 13 ile bu teknolojiyi daha yakından göreceğiz. Xiaomi’nin hızlı şarj teknolojisinin gelişmesinde büyük katkıda bulunacak olan bu teknoloji ile artık batarya patlama haberleri de tarih olacak gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu