Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung Galaxy S22 Serisinde Türkiye’ye Kötü Haber Geldi

Samsung Galaxy S22 serisi Avrupa’ya Exynos işlemci ile gelecek. Bu durumda Türkiye’de satılacak modellerde de Exynos 2200 göreceğiz.

Samsung Galaxy S22 serisi hakkında son günlerde ülkemiz adına heyecana neden olan gelişmeler yaşanmaktaydı. Exynos 2200 işlemcisinin bir süre gecikmesiyle bazı kaynaklar serisinin tüm dünyada Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisiyle piyasaya sürüleceği iddiaların dillendirmeye başladı. Fakat bu heyecanın kısa sürdüğünü söyleyebiliriz. Samsung bugün itibariyle 4nm üretim sürecine sahip Exynos 2200 yonga setini resmi olarak duyurdu. Bunun yanında Galaxy S22 serisi Exynos versiyonlarıyla Avrupa’daki bazı perakendecilerde listelenmeye başladı.

Exynos işlemciler SM-S901B, SM-S906B ve SM-908B model numaralarını taşıyor. Yakın zamanda bu telefonları Geekbench veritabanında da gördük. İtalya’daki bir perakendeci Galaxy S22 Plus’ın 8GB RAM + 128GB’lık versiyonu için fiyatı 1.190 € olarak belirlemiş görünüyor. Bakıldığı zaman fiyat beklentileri üzerinde. Aksine Galaxy S22 Ultra’nın Avrupa fiyatının bu seviyede olması bekleniyor.

Samsung Galaxy S22

Galaxy S22 serisinin Avrupa’da Exynos işlemci ile satılacağı artık kesinleşmiş durumda. Bu durumda telefonların Türkiye’de satılacak modellerinde de aynı işlemci olacak. Exynos işlemciler, Qualcomm üretimi muadilleriyle kıyaslandığında verimlilik ve oyun performansıyla geride kalıyor. Bu nedenle tüketicilerin Qualcomm işlemcili modelleri istemeleri gayet normal.

Galaxy S22 serisi, 8 Şubat tarihinde resmi olarak tanıtılacak. Telefonların sadece bir hafta sonra ön siparişe açılması bekleniyor. Telefonların Türkiye satışları da yine şubat ayı içerisinde gerçekleşecektir. Samsung’un Türkiye’ye özel bir fiyatlandırma üzerinde çalışıp çalışmayacağı ve telefonların yanında hangi hediyelerin yer alacağı şimdiden merak konusu. Gelişmeler yaşandıkça aktarmayı sürdüreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu