Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 13 ile 5G Resmen Coşacak!

iPhone 13 ailesinin piyasaya sunulmasından sonra 5G piyasasını domine edeceği söyleniyor. Apple yine geç de olsa 5G konusunda lider olacak.

Apple’ın bu yılın ikinci yarısında akıllı telefonlarında çok güçlü satışlar kaydetmesi bekleniyor. Counterpoint Research, Apple’ın 2021’de dünyanın toplam 5G akıllı telefon sevkiyatının üçte birini oluşturacağını tahmin ediyor. iPhone 13 ile Apple’ın kan kaybettiği 5G pazarında tekrardan toplanma yaşanacağı söyleniyor.

iPhone 13 5G konusunda lider olacak

Bu yıl yine dört farklı model tanıtacak olan Apple, tüm modellerinde 5G desteğine yer verecek. Türkiye’de de satılacak olan modellerini 5G ile destekleyecek olan Apple, Android’in domine ettiği pazarı ele geçirmeye gelecek.

Counterpoint Research’e göre, iPhone lansmanı bu yılın dördüncü çeyreğinde 5G telefon sevkiyatlarını artıracak. Böylece yıl için iPhone sevkiyatları yaklaşık 200 milyon adet olurken, bu yılki toplam 5G akıllı telefon sevkiyatlarının 605 milyon adet olması bekleniyor. Geçen yıl iPhone 12, dünyadaki 5G telefon sevkiyatlarının sadece yüzde 24’ünü oluşturuyordu.

Geçen yıl iPhone 12 serisi koronavirüsten dolayı gecikmeli olarak satışa çıkmıştı. Ekim ayında iki modeli satışa sunan Apple, ardından Kasım ayında iki modeli daha satışa sunmuştu. Apple, Eylül sonu ürün çıkış tarihi sayesinde bu yıl daha fazla pazar payı kazanabilir. Bu, şirketin 5G akıllı telefon pazarının yüzde 33’ünü almasını sağlayacak. Görünüşe göre Apple koronavirüs pandemisinin yaralarını bu yıl saracak.

iPhone 13

Kuzey Amerika’daki Counterpoint Research araştırma direktörü Jeff Fieldhack’e göre; Apple, Android’in payının giderek azaldığı ABD’deki kullanıcı tabanı açısından önemli bir dönüm noktasına ulaşıyor olabilir.

Apple A15 yonga seti ile beslenecek olan bu canavarların fiyatları maalesef ki geçtiğimiz yıllara göre artabilir. 14 Eylül’de tanıtılacak olan yeni seri bakalım beklentileri karşılayıp 5G pazarında söylendiği gibi lider olabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu