Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiTelegram

Telegram CEO’sundan iPhone Sahiplerine Hakaret!

Telegram CEO’su Pavel Durov, iPhone sahiplerine köle dedi. Peki, Pavel Durov bu hakareti neye dayanarak etti? İşte detaylar.

Telegram‘ın kurucusu Pavel Durov, Cupertino merkezli Apple’ı kullananlara ağır ithamlarda bulundu. Telegram CEO’su Pavel Durov, iPhone sahiplerine dijital köle yakıştırmasını yaptı. Daha önce Apple’ın geliştiricileri soyduğunu, onları bir kar kaynağı olarak kullandığını ve uygulama içi satışlardan haksız komisyon aldığını belirten Pavel, kendini fasülyeden nimet sanarak şimdi de iPhone kullanıcılarını eleştirdi.

Pavel Durov sadece Apple’a değil, hayranlarına da saldırmaya karar verdi. CEO, Telegram kanalında, Apple’ın Çin’in emriyle büyük ölçekli gözetleme ve sansürle suçlandığı bir makalesi hakkında yorum yapmaya karar verdi. Pavel; Apple’ın, kullanıcıların özgürlüklerini ayaklar altına aldığını söyledi. Pavel, Apple için “ekosistemlerinde kilitli olan müşterilere eski ekipmanların şişirilmiş bir fiyata satılmasına dayanan iş modelini çok etkili bir şekilde uyguluyor.” dedi.

Platformunda (Telegram) +18 içeriklerin kol gezdiği Pavel, sözlerine; “iPhone kullanırken kendimi Orta Çağ’da gibi hissediyorum. iPhone 60 Hz ekran kullanıyor. Bu çok çağ dışı.” şeklinde devam etti. Gerçekten 60 Hz ekran iPhone’un çöp olduğu anlamına mı geliyor?

Telegram

Dünya genelinde yüksek fiyatına rağmen yok satan iPhone 12’nin olduğu gerçeği 60 Hz’in pek de takıntı yapılacak bir şey olmadığını gösteriyor. Apple ekosistemine kullanıcılar zorla dahil edilmiyor. Pavel keşke dünyanın “tartışmasız” en iyi ekosistemine çamur atmak yerine platformundaki +18 grupları temizlemek için çaba gösterse.

Bu tip kendini bilmezler zaman zaman ortaya çıkar. WhatsApp’ın gizlilik politikası olmasaydı kullanıcı sayısında patlama yaşamayacak olan Pavel’in bu açıklamaları muhtemelen gündemden düşmemek ve Apple üzerinden PR yapmak için bir hamleydi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu