Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone Reklam Göstermeye Başlayacak!

Apple’dan kötü haberler geliyor. Apple’a yakınlığı ile bilinen Mark Gurman; iPhone reklam konusunda işi bir adım öteye taşıyacak dedi.

Apple yakında iOS, iPadOS ve MacOS’taki birinci taraf uygulamalarında reklam sayısını artırabilir. Cupertinolu firmaya yakınlığı ile bilinen Bloomberg’den Mark Gurman  Apple’ın reklamcılık işini genişletmek istediğini ve Apple Haritalar’da arama tabanlı öneriler görüntüleyen yeni bir reklam modelini dahili olarak test ettiğini bildirdi. iPhone reklam konusunda Android gibi olabilir.

Apple şu anda App Store, News ve Stocks uygulamalarında ve TV+ platformunda reklam gösteriyor. Geliştiriciler, uygulamalarının App Store’daki belirli arama sayfalarında tanıtılmış olarak görünmesi için Apple’a ödeme yapabilir.

Haberler ve Borsa uygulamalarının içindeki reklamlar, web sitelerine benzer şekilde tam banner’lar olarak görünüyor.

iPhone reklam

Apple’ın iOS 14.5 ile birlikte kullanıma sunulan Uygulama İzleme Şeffaflığı (ATT) özelliği, geliştiriciler için reklamcılık kazançlarını önemli ölçüde etkiledi. ATT, kullanıcılara, geliştiriciler tarafından hedeflenen reklamları görüntülemek için kullanılan izleme araçlarını devre dışı bırakma seçeneği sunuyor.

Bu yılın başlarındaki Financial Times raporuna göre; Apple’ın uygulama izleme politikası sosyal medya platformlarına yaklaşık 10 milyar dolara mal oldu. Pazar araştırma şirketi Omdia’nın verilerine göre; Apple’ın reklam geliri kazançları 2021’de 3,7 milyar dolara yükseldi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu